Nakon Messengera i WhatsAppa, Facebook ima novu aplikaciju za komunikaciju

Ako vam dostupne aplikacije za komunikaciju nisu dovoljne, Facebook je predstavio novu aplikaciju namijenjenu privatnoj komunikaciju parova.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.04.2020. / 09:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Facebook je prošle godine osnovao poseban odjel unutar kompanije namijenjen razvoju novih servisa i aplikacija. Odjel je nazvan New Production Experimentar Team (NPE) i dosad su predstavili dvije aplikacije - jedna je alat za stvaranje memea, a druga aplikacija za pohranu i organizaciju fotografija po uzoru na Pinterest.

Slika nije dostupna Facebook napokon izbacio samostalnu aplikaciju Messenger za osobna računala

Ovaj tjedan predstavljena je još jedna aplikacija, a riječ je o novom rješenju za komunikaciju nazvanom Tuned. Facebook već ima dvije aplikacije za komunikaciju i svaka ima više od milijardu korisnika, a razlika Tuneda u odnosu na Messenger i WhatsApp jest u tome što je namijenjen isključivo parovima i njihovoj privatnoj komunikaciji. To je neka vrsta digitalnog dnevnika u kojoj će, osim poruka, osobe koje su u vezi moći podijeliti svoja raspoloženja, naljepnice, glasovne poruke, fotografije, glazbu (povezana je sa Spotifyem) itd.

Za korištenje Tuneda, koje je besplatno, nije potrebno imati otvoren profil na Facebooku, no na aplikaciju se odnose ista pravila privatnosti i podataka kao i za Fejs, što znači da se informacije iz privatnog dopisivanja mogu iskoristiti za precizno plasiranje oglasa. Ako živite u Hrvatskoj, još nećete moći isprobati ovu aplikaciju jer je na početku dostupna samo korisnicima u SAD-u i Kanadi te samo vlasnicima Appleovih telefona, no možemo pretpostaviti kako će uskoro biti dostupna i na Androidima, a vjerojatno i na drugim tržištima.

Slika nije dostupna Facebook ulaže u tehnologiju budućnosti: AR bi mogao zamijeniti pametne telefone

Čini se da se Tuned ne razlikuje previše od drugih aplikacija za komunikaciju te će biti zanimljivo koliko će se ljudi/parova, pored Messengera, Vibera, WhatsAppa i drugih aplikacija koje već koriste i putem kojih komuniciraju sa svojim partnerima, odlučiti na korištenje još jedne nove aplikacije koja im neće donijeti nikakve velike novitete. Prilikom osnivanja odjela NPE iz Facebooka su tada rekli da će, ako se pokaže da aplikacije nemaju neku korist i benefite za korisnike, odustati od njihova daljnjeg razvoja tako da je i to jedna od potencijalnih sudbina Tuneda.

Izvor: BBC
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti