Nakon prekida dio ljudi ostane u dobrim odnosima sa svojim bivšima te ne žele raskinuti s njima prijateljstvo na Facebooku ili ih blokirati na ovoj mreži, što znači da će i dalje moći pratiti sve što ta osoba radi, gdje izlazi i s kim se druži. Zuckerberg trenutno radi na alatu koji bi korisnicima omogućio da, bez potrebe za blokiranjem ili prekidom prijateljstva na Facebooku, sakrije sadržaj bivših partnera tako da se njihove objave i fotografije više ne pojavljuju među ostalim informacijama na Fejsu. Ovaj alat, koji je još u fazi testiranja, na početku će biti dostupan samo mobilnim korisnicima u SAD-u, dok bi korisnicima u ostalim zemljama trebao postati dostupan početkom sljedeće godine. Oni kojima je ova opcija dostupna moći će je aktivirati nakon što na Facebook promijene status iz 'u vezi' u 'slobodan', pri čemu će ih ova mreža obavijestiti kako njihovi bivši partneri neće biti svjesni ovih promjena.

Aktivacijom ove opcije korisnicima se ime i profilna fotografija, odnosno objave njihovih bivših više neće pojavljivati u news fedu, a Facebook im ime bivših više neće predlagati niti prilikom slanja poruka putem Messengera ili označavanja prijatelja u objavama. Također, moguće je aktivirati i opciju koja će sve vaše objave, fotografije i videozapise sakriti za bivše partnere te će oni moći vidjeti samo objave u kojima ih bivši označe, odnosno javne objave i statuse, fotografije i videozapise objavljene na Timelineu zajedničkih prijatelja. Korisnici mogu urediti i prošle objave i fotografije s bivšima, odnosno odrediti tko ih može vidjeti te mogu jednostavno ukloniti svoje ime s fotografija na kojima su označeni. Iako će dio ljudi nakon prekida automatski izbrisati bivše i sa Facebooka, ova opcija omogućit će im da, bez brisanja ili blokiranja s ove društvene mreže krenu dalje te da ne moraju konstantno gledati online aktivnosti osoba s kojima su prekinuli.  

Izvor: Facebook 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju