NASA okupila moćan tim koji ima jedan zadatak - napokon dati znanstveni odgovor na misterij NLO-a

NASA je pokrenula novu, neovisnu studiju kojom se želi napokon dati odgovore na misterij NLO-a.

Branimir Vorša | 24.10.2022. / 12:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

NASA je odlučila ozbiljno se pozabaviti razotkrivanjem misterija neobjašnjivih NLO pojava, a u tu svrhu odlučili su angažirati najbolje od najboljih iz svojih redova.

Američki astronaut Scott Kelly, koji je poznat po tome što je proveo gotovo godinu dana u svemiru, jedan je od 16 članova tima koji će pročešljati neklasificirane podatke o NLO-ima, kako bi NASA mogla 'donijeti znanstvene zaključke' o tim misterioznim nebeskim pojavama.

Slika nije dostupna Američka ratna mornarica priznala postojanje brojnih drugih NLO videa i javnosti poručila da se ne nadaju da će ih vidjeti

Ante Radonić - 4 Astronom o snimkama nepoznatih objekata na nebu: "Ne mislim da su nastali na drugom planetu, ali stvar je ozbiljna jer ne znamo o čemu se radi"

Ta neovisna studija pokrenuta je ovaj tjedan i trajat će sljedećih devet mjeseci. Tim koji uključuje znanstvenike, stručnjake za podatke i umjetnu inteligenciju i stručnjake za sigurnost u zračnom prostoru, podijelit će svoje rezultate s javnošću sredinom 2023. godine. Njihov zadatak je identificirati kako se podaci prikupljeni od strane civilnih državnih tijela, komercijalni podaci i podaci iz drugih izvora potencijalno mogu analizirati da bi se rasvijetlili neidentificirani zračni fenomeni (NZF, engl. skraćenica UAP).

Službenik NASA-e odgovoran za vođenje studije je Daniel Evans, pomoćnik zamjenika administratora za istraživanje u NASA-inoj Upravi za znanstvene misije. Neovisnim timom znanstvenika predsjeda David Spergel, predsjednik Zaklade Simons.

Okupljen moćan tim

NLO, ilustracija NASA naručila novu studiju: O NLO-ima će se ovaj puta istraživati iz znanstvene perspektive

NASA je okupila neke od vodećih svjetskih znanstvenika, praktičara podataka i umjetne inteligencije i stručnjaka za sigurnost u zračnom prostoru, svi s posebnim ciljem da nam kažu kako primijeniti puni fokus znanosti i podataka na NZF. Otkrića će biti objavljena javnosti u skladu s NASA-inim načelima transparentnosti, otvorenosti i znanstvenog integriteta, rekao je Evans u izjavi za medije.

NASA je prethodno potvrdila da nema aktualnih dokaza da su NZF-ovi izvanzemaljskog podrijetla, ili bilo kakve naznake izvanzemaljskog života, ali i da ograničeni broj opažanja otežava donošenje znanstvenih zaključaka.

NASA vjeruje da su alati znanstvenih otkrića moćni i da se mogu primijeniti i ovdje. Imamo pristup širokom rasponu promatranja Zemlje iz svemira, a to je krvotok znanstvenog istraživanja. Imamo alate i tim koji nam mogu pomoći da poboljšamo naše razumijevanje nepoznatog. To je sama definicija onoga što je znanost. To je ono što mi radimo, rekao je Thomas Zurbuchen, pridruženi administrator za znanost u sjedištu NASA-e u Washingtonu.

Problematika NLO-a tek je nedavno privukla pozornost američkog Kongresa. Javno kongresno saslušanje o tim fenomenima održano je u svibnju 2022. godine, a novi zakon ovlastio je vladinu radnu skupinu za NZF-ove. Ako vas zbunjuje razlika u nazivima, NZF je službeni naziv koji koriste američke vlasti, a NLO je popularni naziv kojeg koristi javnost.

Slika nije dostupna VIDEO Dužnosnik Pentagona u Kongresu ustvrdio da raste broj nepoznatih predmeta na nebu pa pokazao snimku

Isto tako, 2021. godine je objavljeno izvješće američkih obavještajnih službi, koje dokumentira 144 viđenja NZF-ova iz posljednja dva desetljeća, za koje dosad nisu pronađena znanstvena ili druga logična objašnjenja.

Izvor: Daily Mail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti