Google planira otpustiti 10% Motorolinog osoblja diljem svijeta, s objašnjenjem da se radi o novoj rundi rezanja troškova, izvještava Wall Street Journal. Pretpostavlja da će 1200 radnika ostati bez posla u SAD-u, Kini i Indiji.

Pretraživački gigant kupio je Motorolu u 2012. za 12.5 milijardi dolara – u kupovini koja je najvećim dijelom obilježena povećanjem patentnog blaga kojeg Motorola sadrži. Usmjerivši se uglavnom na to područje, akcije koje su slijedile bile su logične. Otpuštanje je počelo prošle godine kada je oko 4000 radnika dobilo otkaz, uz zatvaranje međunarodnih internetskih stranica i odlazak s korejskog tržišta, sve u svrhu uštede i stabilizacije financijskih davanja.

Ova vijest koju je objavio Wall Street Journal, došla je putem e-maila kojeg su zaposlenici WSJ-a došli u posjed, dok je u njemu pisalo sljedeće: “Iako smo veoma optimistični u vezi naših proizvoda, još uvijek se nalazimo pred izazovima…naši troškovi su preveliki,  na tržištima na kojima nismo dominanti gubimo novac“.

Motorolini zadnji financijski izvještaji prikazali su gubitak od 500 milijuna dolara u trećem kvartalu 2012. i oko 350 milijuna u zadnjem kvartalu 2012. Očito se potez za smanjivanje radne snage pokazao kao dobar za poslovanje poduzeća, dok se ne može isto reći za radnike, iako iz Googlea govore da se uvijek dobro pobrinu za svoje otpuštene radnike.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju