Ne znate koji je danas dan? Facebook će vas na poseban način informirati o tome

Nemojte se iznenaditi ako ugledate ovu obavijest na svojoj Facebook stranici.

Martina Čizmić | 17.04.2024. / 07:50

Facebook
Facebook (Foto: Afp)

 Čak i ako izbjegavate čitati i slušati vijesti, teško da ste mogli izbjeći informacije o tome da su danas, 17.04.2024. godine parlamentarni izbori u Hrvatskoj. No, ako vam se slučajno to ipak dogodilo, Facebook će vas ipak informirati o tome. 

Tako će korisnici u Hrvatskoj, prilikom prvog otvaranja aplikacije na mobilnom telefonu ili računalu, na vrhu vidjeti obavijest o tome da su danas u Hrvatskoj izbori. 

Facebook i izbori (Foto: Zimo/Screenshot)

Ovisno o tome kakve su postavke, obavijest će se pojaviti na hrvatskom ili engleskom jeziku, a Facebook će ponuditi i da korisniku prikaže više informacija o izborima. 

Poveznica vodi korisnike na stranice Državnog izbornog povjerenstva, na kojima se mogu u potpunosti informirati o izborima. Kako aktualnim parlamentarnim, tako i ostalim izborima koji se ove godine održavaju u Hrvatskoj. 

Aco Momčilović Može li umjetna inteligencija odlučiti izbore? Stručnjak za AI objasnio kako tehnologija može utjecati na izborni proces u Hrvatskoj

Među ostalim, korisnici mogu pronaći svoje biračko mjesto, pročitati tko su kandidati u njihovoj izbornoj jedinici, ali i naučiti kako pravilno glasovati na biračkom mjestu. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti