Nevjerojatan uspjeh: Tinejdžer uspio pobijediti jednu od najpopularnijih videoigara

Kad sam počeo igrati ovu igru, nisam očekivao da ću srušiti igru ili je pobijediti, napisao je Gibson.

Martina Čizmić | 04.01.2024. / 13:09

Willis Gibson i pobjednički potez (Foto: Zimo/YouTube/Blue Scuti/Screenshot)

Iako su danas videoigre puno zahtjevnije i grafički dorađenije, stare videoigre još uvijek imaju svoje poklonike. Jedna od tih klasičnih igara, Tetris, ponovno je došla u središe pozornosti, i to zahvaljujući jednom 13-godišnjaku.

Igrajući Tetris, mladi Amerikanac Willis Gibson, koji je možda poznatiji po svom streaming imenu "Blue Scuti", postao je prva osoba koja je - došla do kraja same igre.

Finale svjetskog prvenstva u Tetrisu (Foto: CTWC/Twitter) "Čudo od djeteta" osvojilo titulu svjetskog prvaka u igri koja je 13 godina starija od njega

Kad sam počeo igrati ovu igru, nisam očekivao da ću srušiti igru ili je pobijediti, napisao je Gibson na svom kanalu na YouTubeu. 

Da ga je njegov uspjeh iznenadio, možda najbolje pokazuje reakcija koju je imao kad je shvatio što je napravio, a koju je objavio u videu u kojem je i pokazao kako je do tog uspjeha došao. 

Uspjeh je tim veći jer je Gibson srušio svjetski rekord za ukupni rezultat, broj prijeđenih nivoa i ukupan broj izbrisanih linija.

Ovo je nevjerojatno. Programeri nisu mislili da će itko uspjeti otići tako daleko, tako da možemo reći da je čovjek pobijedio videoigru, izjavio je za Reuters direktor Svjetskog prvenstva u klasičnom Tetrisu Vince Clemente.

Treba istaknuti da je Tetris dosad uspio "pobijediti" samo program umjetne inteligencije.

Podsjetimo, Tetris su davne 1984. godine stvorili ruski programer Aleksej Pajitnov i poduzetnik Henk Rogers, a do danas je igra navodno prodana u više od 520 milijuna primjeraka te je jedna od najprodavanijih videoigara na svijetu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti