Nova prilika za osvajanje 50 tisuća eura za startupe koji mijenjaju svijet

Peto izdanje InnoEnergyjeva natjecanja PowerUp! pobjedniku će osigurati bogatu financijsku nagradu, ali i priliku za razvoj poslovanja na globalnoj razini.

Martina Čizmić | 12.02.2019. / 11:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Startupi s dobrom idejom koja bi mogla promijeniti svijet imaju priliku osvojiti 50 tisuća eura za njezinu realizaciju u sklopu petog izdanja natjecanja PowerUp!. Traže se najbolje ideje iz područja poput energije, mobilnosti i pametnih tehnologija.

Sudionici će, uz nagradu, imati priliku za razvoj poslovanja na globalnoj razini, ali i priliku za pridruživanje InnoEnergyjevu prestižnom poslovnom akceleratoru. Akceleracijski program Highway usmjeren je na razvoj startup projekata i njihovu prilagodbu europskom tržištu. Sudionici programa dobivaju podršku iz različitih područja – od pravnih savjeta, preko dizajna do agilne metodologije te pristup međunarodnim klijentima, kao i ulaganje do 150 tisuća eura.

U petom izdanju natjecanja uvedene su dopune vezane za „Clean Air Challenge“, pa će tako dodatna nagrada biti dodijeljena startupu čije rješenje doprinosi smanjenju onečišćenja zraka i smoga. InnoEnergy je ključni dionik u inicijativi „Clean Air Challenge“ koja je pokrenuta u listopadu 2018. u Bruxellesu.

Sa svakim izdanjem natjecanja broj sudionika se udvostručuje. U 2018. InnoEnergy je zaprimio više od 300 prijava, stoga se procjenjuje da će interes za ovogodišnje izdanje natjecanja, koja završava 11. ožujka, također biti značajan. Osim u opsegu, u posljednje su dvije godine prijave rasle i u kvaliteti projekata. Broj prijava s gotovim prototipom drastično se povećao s 28 prototipa u 2016. na 120 u 2018. godini. Isto povećanje vidljivo je i u prijavama s funkcionalnim proizvodom ili uslugom (s 19 na 93).

Broj sudionika koji iz godine u godinu raste, zajedno s činjenicom da startupi koji se prijavljuju u sve većem broju imaju projekte na naprednom stupnju razvoja, pokazuje sve veću prepoznatljivost i rastući ugled natjecanja. PowerUp! otvara vrata prema razvoju za hrabre inovatore iz središnje i istočne Europe te im omogućuje pristup našoj međunarodnoj mreži poslovnih partnera. Sudionici koji prijavljuju projekte također prepoznaju te prednosti, ističe Jakub Miler, predsjednik Uprave InnoEnergy za središnju Europu.

Posebno poželjna rješenja odnose se na projekte iz područja energije, mobilnosti, čistog zraka, grijanja, čistih i pametnih tehnologija. Startupovi čije prijave budu prihvaćene bit će pozvani na bootcamp, radionice koje vode priznati europski poslovni mentori. Navedene će radionice pripremiti sudionike za finale na nacionalnoj razini, kao i za veliko finale, u kojem će svoje ideje predstaviti stručnjacima. Pobjednik će biti odabran 21. svibnja u Krakowu tijekom Impact '19 – jednog od najvažnijih gospodarskih događaja u Srednjoj i Istočnoj Europi.

Natjecanje PowerUp! u Hrvatskoj se provodi u organizaciji Invento Capital Partners, lokalnog partnera InnoEnergyja.

Natjecanje PowerUp! velika je prilika mladima koji žele realizirati svoje inovativne ideje na inozemnom tržištu, zbog čega smo osobito ponosni što im već četvrtu godinu zaredom u tome pomažemo. Svim sudionicima natjecanja bit će omogućena kvalitetna priprema uz podršku mentora prije predstavljanja javnosti, a najbolji će dobiti priliku i za financijsku podršku u razvoju projekta, istaknuo je Dalibor Marijanović, osnivač i partner Invento Capital Partners, InnoEnergy HUB-a za Hrvatsku.

Pobjednik natjecanja PowerUp! 2018. godine bio je Zubax Robotics iz Estonije, koji je predstavio rješenje za drastično smanjenje potrošnje energije u budućim rješenjima za mobilnost.

Detaljni uvjeti sudjelovanja, obrazac za prijavu i sve potrebne informacije dostupni su na službenoj stranici, a detalji hrvatskog finala bit će objavljeni na web-stranici Invento Capital Partnersa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti