Nova revolucija - iOS 5.0

O tome šta nas sve očekuje u novoj verziji iOS-a, točnije u verziji 5.0, postoji veliki broj špekulacija.

Zimo Zimo Ahmet Hamzić | 26.05.2011. / 15:24

Nova revolucija - iOS 5.0

O tome šta nas sve očekuje u novoj verziji iOS-a, točnije u verziji 5.0, postoji veliki broj špekulacija.

Jedno je sasvim jasno, očekuje se nešto revolucionarno i novo, kao i što je bio slučaj do sada. O novinama i mogućnostima nema pouzdanih informacija, no mi vam ipak predstavljamo našu listu želja.

Sadašnji Apple iOS je jedan od najmoćnijih mobilnih operativnih sistema. Jednostavna upotreba, multitouch, te nadogradnja i proširivost putem aplikacija iz AppStore-a. Ipak, našli smo nekoliko funkcija koje mu nedostaju, a neke od njih su:


Update over the Air (OTA) 


O novim verzijama i nadogradnjama za Vaš Apple uređaj možete saznati iz medija ili nakon što spojite uređaj s iTunes aplikacijom. Ažuriranje na noviju verziju moguće je izvršiti jedino preko veze s PC-om. Mnogi drugi proizvođači omogućili su tzv. OTA (update preko mobilne mreže, ili WLAN-a). Nadamo se da će Apple novoj verziji iOS-a pridodati ovu mogućnost.


Aktivni Homescreen 


Pritiskom na tipku Homebutton, iOS prikazuje glavni izbornik sa aplikacijama. U ovom segmentu očekujemo znatno poboljšanje, stoga se nadamo da će programeri iz Apple-a baciti koji pogled na mogućnosti koje posjeduje Android OS.

Na Androidu možete postaviti Widgete na ekran, kao što su YouTube favoriti, fotoalbumi, Facebook, sat ili vrijeme, Twitter ili nešto sasvim drugo. Na taj način, možete prilagoditi uređaj u potunosti vašim potrebama i željama. Od novog iOS-a očekujemo slične mogućnosti.


Pravi Multitasking 


Aktualna verzija iOS-a podržava multitasking, međutim, mnoge aplikacije se jednostavno prebace u “zaleđeni” mod u pozadini. Kod pravog multitaskinga aplikacije su i dalje aktivne, te iste nije potrebno osvježiti pri sljedećem pokretanju, nego su uvijek up-2-date.

Apple bi mogao u novoj verziji prikazivati aktivne programe u multitasking pregledu glavnog prozora. Odabirom, omogućiti jednostavan pristup željenim appovima.

Ovo su samo neke od naših želja, a u komentarima predložite šta vi očekujete od novog iOS-a.

Photo CultOfMac

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti