Prema glasinama koje kruže, Apple je ugovorio posao sa tvrtkama poput Foxlink, Foxconn Electronics, Epistar te Gold Circuit Electrnoics. Navodno bi iPhone 5 trebao biti objavljen najranije tokom ljeta.

Silicij za nove Qualcomm čipove, koji će se naći u iPhoneu 5, izrađivat će Kinsus Interconnect Technology, a izgleda kako će biti kombiniran sa GSM/CDMA čipom što znači da će svi korisnici Verizon mreže moći koristii uređaje tokom svog putovanja u male zemlje.

Novi iPhone 5 trebao bi imati novi Appleov procesor A5 koji je baziran na Cortex A9 arhitekturi ARM-a, što znači da će ovaj multi jezgreni procesor poprilično ubrzati rad novog iPhonea. Osim dvojezgrenog procesora ovdje će se naći i dvojezgreni SGX543 grafički procesor, što znači mogućnost snimanja 1,080p videa .

Novost je i značajka 'Media Stream' čime bi Apple ušao dublje u društvene mreže, a koja bi mogla dati više od samih slika, recimo dijeljenje putem društvenih mreža.

Očekuje se i kako bi iPhone 5 mogao podržavati 3D igre, te se šuška i o navodnom trećem operateru Sprintu. iPhone 5 već je u upotrebi i u fazi je testiranja, navodi portal techreviews.org.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju