Novi izvor zarade: Facebook do kraja godine izbacuje na tržište vlastitu kriptovalutu?

Zanimljivo, ovo neće biti Facebookova prva virtualna valuta.

Martina Čizmić | 27.05.2019. / 08:00

Mark Zuckerberg (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Facebookova želja za ulaskom na tržište kriptovaluta nije ništa novo. I sam je Zuckerberg najavio kako će se tvrtka fokusirati na razvoj novih tehnologija poput blockchaina i kriptovaluta.

No napokon imamo konkretne informacije o tome kad bi se Facebookova kriptovaluta mogla naći na tržištu.

Prema informacijama koje su se pojavile u medijima, u Facebooku intenzivno rade na tome da prije kraja ove godine počnu s testiranjem GlobalCoina. Prođe li sve u redu, svoju bi svjetsku premijeru mogao imati početkom 2020. godine.

"GlobalCoin" na početku bi bio dostupan u samo nekoliko zemalja, a korisnicima bi pružao mogućnost kupovine i prodaje kriptovaluta, ali i prebacivanja GlobalCoina u klasične valute te plaćanje roba i usluga.

Više informacija o samom projektu "Libra", kako su ga nazvali u Facebooku, trebalo bi biti poznato tijekom ovog ljeta. Zna se da su dosad održali niz sastanaka s bankama i burzama koje trguju kriptovlautama diljem svijeta ne bi li dogovorili mogućnost trgovanja GlobalCoinom i izvan Facebooka.

Zanimljivo, ovo neće biti Facebookova prva virtualna valuta. Prije gotovo 10 godina Facebook je predstavio svoju Facebook Credits, virtualnu valutu koja je trebala služiti za plaćanje aplikacija i roba na Facebooku. No Facebook Credits ugašeni su nakon samo dvije godine jer nisu zaživjeli među korisnicima.

Možda s GlobalCoinom budu bolje sreće.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti