Novi Tesla: 13-godišnji dječak napravio izum koji je zapanjio svijet

Ovaj dječak svojim izumima želi promijeniti svijet...

Monika Nožić Monika Nožinić | 21.06.2016. / 06:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

"Zvuči otrcano, ali od prvog dana sam znao da sam na ovoj planeti s razlogom", kaže Max Loughan, 13-godišnji dječak koji je konstruirao uređaj koji stvara besplatnu energiju, a javnost ga već uspoređuje s velikim vizionarom Nikolom Teslom i naziva ga njegovim nasljednikom.

Njegov izum podsjeća na Tesline zavojnice i radi po istom principu koji je davno prije opisao Nikola Tesla. Ono što posebno ističe ovaj uređaj je činjenica da je vrlo jednostavan - prikuplja elektromagnetnu energiju iz Zemljine atmosfere i pretvara je u struju koja se može koristiti za napajanje električnih uređaja.

Max je ovaj izum osmislio u očevoj radionici koju je pretvorio u laboratorij, s materijalima koje je kupio za samo 15 dolara te dokazao da njegov uređaj može napajati niz LED svjetala, što je i demonstrirao u priloženom videozapisu.

Max je od limenke kave, žice, dvije zavojnice i žlice stvorio elektro-magnetni prikupljač energije koji može indicirati radio valove, termalnu i statičku energiju i sve to pretvoriti u upotrebljivu električnu energiju. "Ova žica energiju uzima iz zraka i unutar konzerve kave tu struju možemo pretvoriti iz izmjenične u istosmjernu", objašnjava mladi genijalac.

Maxovo postignuće zaista je vrlo impresivno, gotovo jednako kao i činjenica da Teslina djela danas inspiriraju mlade naraštaje i sljedeće generacije izumitelja, no Maxu je vrlo čudno zašto je nekim Teslinim idejama trebalo dugih 75 godina da dođu u mainstream medije.

"Moj cilj bio je pomoći svijetu. Želim izgraditi budućnost u kojoj svi ljudi mogu biti sretni i sigurni", kaže Max.

Izvor: theantimedia.org

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti