Novi virus širi se Facebook Messengerom

Ovisno o operativnom sustavu, jeziku ili tipu uređaja na kojem se koristi Facebook Mesesnger, virus će instalirati program koji će prouzročiti najviše štete

Martina Čizmić | 24.08.2017. / 16:24

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Korisnici Facebooka koji vole komunicirati sa svojim prijateljima putem Facebook Messengera trebali bi ovih dana biti posebno oprezni.

Naime, upravo se putem Messengera širi virus koji na računalo instalira različite maliciozne programe.

Virus se širi putem poruke koja se prikazuje kao da dolazi od nekog od prijatelja. Poruka sadrži link s imenom primatelja. Klikne li primatelj na taj link, otvara mu se fotografija s profila pošiljatelja koja je prikazana kao da sadrži video.

Klikne li primatelj na link, pokrenut će instalaciju zloćudnog programa.

Ovisno o operativnom sustavu, jeziku ili tipu uređaja na kojem se koristi Facebook Mesesnger, virus će instalirati program koji će prouzročiti najviše štete.

Među programima koji su dosad uočeni jesu SMS premium pretplata za preuzimanje lažnih dokumenata ili WAP Billing, program koji će automatski skidati novac s računa za vaš mobilni telefon.

Stručnjaci za sigurnost savjetuju svima da koriste Facebook Messenger, ali i druge programe za dopisivanje oprezno i ne klikaju na linkove bez prethodne provjere kod pošiljatelja o čemu se radi.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti