Objavljene nove glasine o nadolazećim Samsungovim najsnažnijim telefonima

Novu generaciju Samsungovih pametnih telefona očekujemo u prvom kvartalu sljedeće godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.09.2021. / 08:35

Samsung Galaxy S21 5G - 4 (Foto: Zimo)

Neko vrijeme su Appleov iPhone i Samsungova Galaxy S serija pametnih telefona vodili bitku za korisnike i titule najboljih telefona na tržištu. Situacija se ipak promijenila i taj duopol prvo je razbio Huawei, no njihove je snove o liderstvu mobilnom tržištu razbio Trump, a sada još jedna kineska kompanija cilja na vrh - Xiaomi.

Samsung Galaxy Z Flip 3 5G - 6 RECENZIJA: Samsung Galaxy Z Flip 3 5G - elegancija, izdržljivost i multitasking u malom paketu

Ipak, Samsung je i dalje vodeća kompanija na globalnom tržištu pametnih telefona, a njihov najjači adut na tržištu, pored sve boljih savitljivih telefona, i dalje su modeli iz serije Galaxy S. Tijekom rujna na mreži se pojavilo više različitih glasina o nadolazećim uređajima, uključujući i nedavne prve rendere, kao i informacija da bi se model Ultra mogao isporučivati s olovkom Stylus, čime donekle postaje zamjena za seriju Note.

Jedna zanimljivost za ove modele, u vrijeme kada tržište stremi prema sve većim ekranima, jest da bi Galaxy S22 i S22+ trebali biti manji, a sukladno s tim i ekrani će imati manje dijagonale u odnosu na svoje prethodnike. U slučaju modela S22, dijagonala ekrana trebala bi iznositi 6,06 inča u odnosu na model S21, na kojem ona iznosi 6,2 inča, a manju dijagonalu trebao bi imati i “plus” model - S21+ ima ekran od 6,7 inča, no još nije poznato koliko će ekran na novom modelu biti manji.

Oba modela Galaxyja S22 ("običan" i Galaxy S22+) pokretat će nadolazeća verzija najjačeg Qualcommova čipseta (Snapdragon 898), odnosno Samsungov Exynos 2200, a oba modela imat će i glavnu 50 MP kameru. Osim u veličini ekrana, razlikovat će se i u kapacitetu baterije, pa će S22 imati bateriju kapaciteta 3799 mAh, a model s većim ekranom bateriju od 4500 mAh.

Slika nije dostupna Iz Samsunga objasnili zašto krađa njihovih televizora nije dobra ideja

Najjači model iz ove serije bit će, naravno, S22 Ultra. Jedna od glasina vezana za ovaj pametni telefon jest da bi mogao imati kameru rezolucije čak 200 MP, što je veliko povećanje u odnosu na ovogodišnji model, koji ima kameru od 108 MP. I ovaj bi telefon trebao pokretati isti Snapdragon kao i ostala dva modela, a spominje se i malo bolja grafika te podrška za punjenje od 45W. Također, imat će i bateriju najvećeg kapaciteta od sva tri modela - 5000 mAh te bi se s njim, dakle, trebao isporučivati i Stylus.

Izvor: 9to5Google
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti