Objavljeni detalji o najjeftinijem iPhoneu kojeg će Apple predstaviti u proljeće sljedeće godine

U trećoj generaciji iPhonea SE Apple će vjerojatno zadržati postojeći zastarjeli dizajn, no ispod haube imat će najjači Appleov hardver te čip za 5G.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.10.2021. / 07:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Osim sljedeće generacije iPhonea i iPhonea Pro, Apple trenutačno priprema i još jedan pametni telefon. Riječ je o modelu iz serije SE koji bi se, prema posljednjim glasinama, na tržištu trebao pojaviti u prvoj polovici sljedeće godine, najvjerojatnije u proljeće. Kao i u slučaju prva dva modela iz ove serije, novi iPhone SE korisnike bi trebao privući kombinacijom modernog hardvera i pristupačne cijene.

Slika nije dostupna Baterija na novim generacijama iPhonea mogla bi se puniti samo bežično

Ono što se, čini se, na razočaranje mnogih ipak neće mijenjati, jest dizajn samog telefona koji bi trebao ostati sličan kao i na drugoj generaciji predstavljenoj prošle godine. Dizajn tog modela baziran je na iPhoneu 8, što znači da nema ekran od ruba do ruba kao većina modernih telefona, već ima veće rubove s gornje i donje strane ekrana te već i pomalo zaboravljenu Home tipku s integriranim senzorom za prepoznavanje otiska prstiju. Također, očekuje se i da će dijagonala ekrana ostati istih 4,7 inča.

Dok se dizjan ne bi trebao mijenjati, ono što je ispod haube trebalo bi oduševiti sve buduće vlasnike. Naime, treću generaciju iPhonea SE pokretat će najjači Appleov čipset A15 Bionic koji je ugrađen i u iPhone 13, što znači da će, usprkos zastarjelom dizajnu, uređaj imati vrhunske performanse. Također, nije teško pretpostaviti kako će imati i podršku za mobilne mreže nove generacije pa će to biti najjeftiniji 5G iPhone.

Slika nije dostupna Cook ne želi da korisnici iPhonea beskonačno i besmisleno skrolaju po svojim telefonima

Cijena aktualne generacije modela SE iznosi 399 dolara, no moguće je da će ona za nadolazeći model ipak biti malo viša, za 50 ili 100 dolara.

Što se tiče ostalih detalja, poput broja kamera, kvalitete senzora itd., na njih ćemo morati sačekati još neko vrijeme, odnosno do službenog predstavljanja treće generacije iPhonea SE.

Izvor: Tech Times

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti