Obračunajte se s nacistima u stvarnom povijesnom okruženju

Autori igre kažu da su željeli stvoriti igru koja će imati obrazovnu vrijednost. Vizualno je vrlo uvjerljiva i likovi imaju mnogo elemenata čovječnosti.

Martina Čizmić | 20.11.2019. / 10:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Vaš cilj kao vođe otpora protiv nacističkih okupatora u Varšavi 40-ih jest regrutirati borce i obučiti ih u korištenju oružja i vođenju uličnih borbi.

Igrate "Varšavu", taktičku igru uloga smještenu u glavni grad Poljske tijekom pobune protiv nacista u 1944.

Postoje sličnosti s igrom "Darkest Dungeon" iz 2016., no "Varšava" nije samo simulacija borbi. Igrači moraju donijeti mnogo odluka tijekom igre, poput onih koje mete napasti i kad je najbolje napasti i povući se.

Razvoj kojih će vještina pomoći vašim borcima? Možete li spasiti civile ili stavljate na prvo mjesto vlastito preživljavanje? Sve te odluke utječu na igru.

Uz povijesnu kulisu "Varšave" etička pitanja i odluke u igri čine se još ozbiljnijima. Igra je napravljena da odražava tadašnju stvarnost i zbog toga se preporučuje starijima od 16 godina.

Autori igre kažu kako su željeli stvoriti igru koja će imati obrazovnu vrijednost. Vizualno je vrlo uvjerljiva i likovi imaju mnogo elemenata čovječnosti.

Igra bi trebala biti dostupna krajem godine na svim velikim platformama. 

 

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti