Veliki kontejnerski brod Ever Given, koji je tjedan dana blokirao prolaz Sueskim kanalom i uzrokovao brojne poremećaje u brodskom prometu diljem svijeta, napokon ponovno plovi i trebao bi uskoro napustiti kanal.

Ever Given Oslobođen ogromni brod koji se nasukao u Sueskom kanalu, spasiocima u poslu pomogao prirodni fenomen: "MV Ever Given ponovno je plovan od 4:30"

No njegova će nesreća biti zauvijek obilježena u bezbrojnim memeovima koji su se širili društvenim mrežama i internetom, ali i u jednoj videoigri.

Popularni simulator letenja, Microsoft Flight Simulator, dobio je, zahvaljujući poduzetnom igraču, dodatak koji će Ever Given pretvoriti u stalni dio Sueskog kanala. U videu objavljenom na YouTubeu vidi se ne samo koliko je Microsoft Flight Simulator realističan, već i kako je izgledalo dok je brod bio zaglavljen u kanalu.

Iako dodatak nećete pronaći u službenoj igri, već je samo nastao u dijelu igre u kojem igrači mogu prilagoditi pojedina područja, to ne znači da poduzetni igrači neće pronaći način kako da Ever Given ubace barem u svoju kopiju igre. Primjerice, možete preuzeti dodatke ovdje i ovdje.

Inače, to nije jedina igra u kojoj su se igrači zabavili rekreirajući stvarni događaj u samoj igri. Na Twitteru su se pojavio i screenshot iz jedne od klasičnih igara, SimCity, u kojoj je igrač također prepriječio put kroz "kanal" brodom.

 

 

Srećom brod je sad ponovno na svom putu, ali to ne znači da i dalje neće biti inspiracija igračima za zabavu u igrama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju