Osnivač Amazona Jeff Bezos postao najbogatiji čovjek na svijetu

Osnivač Amazona Jeff Bezos preuzeo je od Billa Gatesa titulu najbogatijeg čovjeka na svijetu s imovinom vrijednom 91.4 milijarde dolara.

Zimo | 27.07.2017. / 20:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dionice Jeffa Bezosa, osnivača Amazona, porasle su u četvrtak 2.5 posto, pa je njegovo bogatstvo sada 1.4 milijardu veće od imovine suosnivača Microsofta Billa Gatesa.

53-godišnji Jeff Bezos posjeduje 17 posto dionica Amazona čija je ukupna vrijednost porasla na više od 500 milijardi dolara.

Nakon što je osnovao tu platformu za internetsku prodaju, Bezos se usredotočio na posao sa svemirskom raketom Blue Origin i američki list Washington Post koji je 2013. kupio za vlastitih 250 milijuna dolara.

Ranije ove godine platio je 23 milijuna za stari muzej tekstila u Washingtonu i pretvorio ga u obiteljski dom u četvrti gdje će mu susjedi biti obitelj Obama te Ivanka Trump i Jared Kushner.

Obitelj Bezos još posjeduje nekretnine u Seattleu i na Beverley Hillsu.

Rast dionica tehnološkog sektora doveo je do povećanja bogatstva poduzetnika poput Bezosa i osnivača Facebooka Marka Zuckerberga (33) koji je sada "težak" 72.6 milijarde dolara, objavio je Forbes. (Hina)


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti