Političari sve više koriste online medije za svoju promociju, kako PR članke na portalima tako i društvene mreže za veći doseg. Ako već pričamo o dosegu, onda je Facebook daleko najmoćniji alat, i oni to dobro znaju, no doći do fanova na Facebooku, pogotovo političarima, nije nimalo lako. Zato postoje razni trikovi, neki čak i prljavi.

Kako prenosi Netokracija, nekadašnja stranica “Uživo iz zagrebačkih tramvaja”, zabavna Facebook stranica koja je nasmijavala javnost, od sada slovi kao “Uživo iz slučajne države” a u kojoj se blati rad SDP-a. Stranica je imala preko 100.000 fanova, te itekako ima svoj utjecaj na javnost, pogotovo u ovim predizbornim kampanjama.

Kao što se da naslutiti, stranica je namijenjena na napade trenutno vladajuće stranke SDP.

Problem je u tome, da su ljudi postali fanovi ove stranica bez ikakve obavijesti ili njihovog pristanka, a za istu nisu dobili apsolutno nikakvu obavijest, što mogu potruditi iz prve ruke. U vrijeme pisanja ovog članka, broj fanova je pao s 100.000 fanova na 99.000, a vjerujem da će broj i dalje pasti.

Dakle, ako ne želite pratiti politiku na ovaj prljav način, slobodno skoknete na ex. “Uživo iz zagrebačkih tramvaja” i maknite lajk sa stranice, no ako vam odgovara praćenje politike, uvijek ste slobodni nastaviti pratiti “Uživo iz slučajne države.”

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju