Ovako se političari koriste prljavim trikovima na Facebooku

Facebook je definitivno jedan od najjačih alata kada je u pitanju promocija, a i to političari dobro znaju te koriste u ovoj predizbornoj kampanji.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 02.11.2015. / 11:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Političari sve više koriste online medije za svoju promociju, kako PR članke na portalima tako i društvene mreže za veći doseg. Ako već pričamo o dosegu, onda je Facebook daleko najmoćniji alat, i oni to dobro znaju, no doći do fanova na Facebooku, pogotovo političarima, nije nimalo lako. Zato postoje razni trikovi, neki čak i prljavi.

Kako prenosi Netokracija, nekadašnja stranica “Uživo iz zagrebačkih tramvaja”, zabavna Facebook stranica koja je nasmijavala javnost, od sada slovi kao “Uživo iz slučajne države” a u kojoj se blati rad SDP-a. Stranica je imala preko 100.000 fanova, te itekako ima svoj utjecaj na javnost, pogotovo u ovim predizbornim kampanjama.

Kao što se da naslutiti, stranica je namijenjena na napade trenutno vladajuće stranke SDP.

Problem je u tome, da su ljudi postali fanovi ove stranica bez ikakve obavijesti ili njihovog pristanka, a za istu nisu dobili apsolutno nikakvu obavijest, što mogu potruditi iz prve ruke. U vrijeme pisanja ovog članka, broj fanova je pao s 100.000 fanova na 99.000, a vjerujem da će broj i dalje pasti.

Dakle, ako ne želite pratiti politiku na ovaj prljav način, slobodno skoknete na ex. “Uživo iz zagrebačkih tramvaja” i maknite lajk sa stranice, no ako vam odgovara praćenje politike, uvijek ste slobodni nastaviti pratiti “Uživo iz slučajne države.”

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti