Ovo je najprodavanija igra u 2018. godini

Iako je predstavljena početkom listopada, Call of Duty: Black Ops 4 već je najprodavanija igra ove godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.11.2018. / 11:07

Igranje CoD-a (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bliži se božićno blagdansko razdoblje, kada bismo se napokon trebali odmoriti i uživati na godišnjem, provodeći ga s najbližima i uživajući u hobijima za koje nemamo vremena tijekom godine. Mnogima su jedan od omiljenih hobija videoigre te će upravo igre i konzole biti među najpopularnijim darovima koji će se ovog Božića pronaći ispod bora, a gameri će provesti sate i sate uživajući u virtualnim svjetovima, pokušavajući pobijediti u FIFA-i ili online ratovima.

Jedna od najtraženijih igara svakako će biti Call of Duty: Black Ops 4. Prema izvještaju NDP Groupa, riječ je o najprodavanijoj igri ne samo u listopadu već i u cijeloj 2018. godini. Ovo je osmo najuspješnije lansiranje neke videoigre u američkoj povijesti te je riječ o drugoj najprodavanijoj igri u posljednjih 12 mjeseci – u ovom razdoblju bolju prodaju ostvarila je još jedna igra iz CoD franšize, WWII.

No pitanje je hoće li Black Ops 4 dočekati kraj godine kao najprodavanija igra jer Call of Dutyju opasno prijeti Red Dead Redemption 2 – prodaja posljednjeg nastavka iz CoD serijala počela je 12. listopada, dok se novi RDR u prodaji pojavio 26. listopada tako da je veći broj dana što je Call of Duty bio prisutan na tržištu utjecao i na bolju prodaju.

Za listopad, igra Red Dead Redemption 2, usprkos činjenici što je u prodaji bila manje od tjedan dana, zauzela je drugo mjesto, zatim slijede Assassin’s Creed: Odyssey, NBA 2K19 i Super Mario Party, a još je impresivniji podatak da je RDR 2 druga najprodavanija igra tijekom prvih 10 mjeseci ove godine. Ostale tri igre u top 5 jesu: Far Cry 5, Spider-Man i NBA 2K 19.

Izvor: Fortune
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti