Ovo je najveći PlayStation 5 na svijetu - ima 3 metra, 227 kilograma i dolazi s ogromnim DualSense kontrolerom. Cijena? Sitnica!

Dok milijuni igrača diljem svijeta pokušavaju nabaviti svoj PlayStation 5, youtuber ZHC nabavio je jedinstven primjerak.

Martina Čizmić | 16.02.2021. / 08:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Da su konzole PlayStation najpopularnije na svijetu, svima je jasno već godinama. Svaka se konzola proda u desecima milijuna primjeraka, a posljednja u nizu PS5 zaista može ponijeti titulu najveće.

Naime, napravljena je ogromna PS5 konzola, visine tri metra i težine 227 kilograma, koja je potpuno funkcionalna, odnosno na njoj se mogu igrati iste videoigre kao i na "običnoj" PS5 konzoli.

Da je to zaista impresivan primjerak i jedini takve vrste na svijetu, potvrdili su i iz Guinnessove knjige rekorda.

Takav jedinstven primjerak mora imati i jedinstvenog vlasnika, koji je spreman za nju platiti jedinstvenu cijenu. Youtuber ZHC izdvojio je za divovsku konzolu i ogroman DualSense kontroler, koji su 10 puta veći od normalnih, čak 70 tisuća dolara.

No ZHC nije bio zadovoljan izgledom konzole, pa je s prijateljima proveo 100 sati dorađujući dizajn i natječući se tko će bolje ukrasiti divovsku konzolu.

Divovska konzola izaziva zavist među milijunima igrača diljem svijeta koji još uvijek nisu uspjeli nabaviti svoj primjerak, zbog nestašice koja vlada. Neki čak optužuju preprodavače za nestašicu, no istina je vjerojatno malo kompliciranija. Naime, u Aziji vlada nestašica poluvodiča, zbog čega su u Sonyju morali usporiti proizvodnju konzola za kojima potražnja samo raste.

Očekuje se da bi nestašica mogla potrajati i sljedećih mjeseci, dok Sony ne smisli kako nadomjestiti komponente koje im nedostaju. A za to vrijeme, igrači će moći gledati ZHC-a i njegove prijatelje kako igraju na divovskom PS5.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti