Ovo su najbolje aplikacije koje će produžiti trajanje baterije vašeg telefona

U nastavku donosimo najbolje aplikacije koje će vašem telefonu produžiti trajanje baterije pa ih obavezno isprobajte ako vam se telefon prazni brže nego što bi trebao.

Monika Nožić Monika Nožinić | 29.09.2015. / 14:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sve veći broj Android telefona dolazi s ugrađenim aplikacijama koje produžuju trajanje baterije. No, za ovaj problem postoje i neke druge aplikacije koje još bolje utječu na manju potrošnju baterije.

Greenify

Aplikacija Greenify produžuje trajanje baterije tako što automatizira proces hibernacije koji sprječava aplikacije da pokreću dodatne procese u pozadini.

Ovo nije ista stvar kao tzv. "task killer" aplikacije jer Greenify zapravo "uspavljuje" aplikacije koje previše troše bateriju i onda kada ne bi trebalo.

Korisnici sami odaberu aplikacije koje im nisu toliko bitne i onda ih biraju Greenify sam isključi.

Battery Aid – Saver & Manager

Ova je aplikacija dizajnirana na način da radi s trenutnim postavkama vašeg telefona.

Battery Aid će automatski isključiti data povezanost, Wi-Fi i Bluetooth kada se ne koriste. Tu su i brze postavke za kontroliranje osvijetljenosti ekrana.

Juice Defender

Ova aplikacija posjeduje hrpu opcija za poboljšavanje trajanja baterije. Postoji besplatna verzija, ali tu su još i Plus (1,99 dolara) te Ultimate verzija(4,99 dolara) koje dolaze s još većim mogućnostima.

Pomoću ove aplikacije moguće je podešavati internet, Wi-Fi, Bluetooth, a tu su i načini rada poput "aggressive" i "balanced" koji omogućuju podešavanje sinkronizacije onda kada vi to želite, kao i biranje aplikacija koje mogu raditi u pozadini.

Go Battery Saver & Power Widget

Ovu je aplikaciju dizajnirao čuveni Go Dev Team. Jednim klikom moguće je promijeniti različite načine rada, ovisno o tome što vam je potrebno (želite li igrati igrice, čitati ili pretraživati internet).

Go Battery Saver & Power Widget također prati i koje aplikacije najviše troše bateriju, a samo jednim klikom na gumb "optimize" ova će aplikacija automatski očistiti sve nepotrebne zadatke koji se izvršavaju u pozadini vašeg telefona, što će produžiti trajanje baterije. Postoji besplatna verzija ove aplikacije, ali postoji i ona po cijeni od 4,99 dolara koja dolazi s većim mogućnostima prilagođavanja.

Imate li vi svog favorita i jeste li možda isprobali koju od ovih aplikacija?

Izvor: Cnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti