Pada interes za live streamingom videoigara

Twitch je i dalje najpopularnija platforma za streamanje i gledanje videoigara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.08.2022. / 12:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nedavni podaci o vremenu koje gameri provode za računalima i konzolama, kao i novcu koji se troši na ovom tržištu pokazali su promjenu trenda u odnosu na vrijeme tijekom pandemije. Dok su tijekom lockdowna mnogi vrijeme provodili za ekranima, sada sve više vremena troše na druženja, izlaske, putovanja i druge stvari koje nisu povezane s ekranima i igrama.

Gamer (Ilustracija: Getty) Što su ljudi radili tijekom karantene? Igrali videoigre!

Da se ti trendovi oko igranja mijenjaju pokazuju nam i podaci o streamingu videoigara u posljednjem kvartalu na Twitchu, YouTubeu i Facebooku. Prema tim podacima, gameri su tijekom ta tri mjeseca manje streamali, dok su ih korisnici tih platformi manje gledali, a pad je zabilježen i u odnosu na isti kvartal prošle godine, kao i u odnosu na prvi ovogodišnji kvartal.

U kvartalu između travnja i lipnja vrijeme live streaminga igara na spomenutim platformama iznosila je 273 milijuna sati, što je skoro 20 posto manje u odnosu na isti kvartal godinu dana ranije te 12 posto manje u odnosu na prvi ovogodišnji kvartal. Slična je stvar i s vremenom koje su korisnici proveli gledajući streamanje videoigara. U drugom kvartalu zabilježen je pad od 18,1 posto u odnosu na drugi kvartal 2021. godine (tada je iznosio 8,99 milijardi sati, a sada je pao na 7,36 milijardi) te pad od 8,4 posto u odnosu na prvo ovogodišnje tromjesečje.

Kada je riječ o samim platformama, tu i dalje potpunu dominaciju ima Twitch koji zauzima više od 76 posto tržišta kada je riječ o vremenu gledanja sadržaja (5,64 milijardi sati) i čak skoro 93 posto (204,1 milijuna sati) kada je u pitanju vrijeme koje su korisnici proveli igrajući i prenoseći uživo taj sadržaj.

Slika nije dostupna Vrijeme igranja videoigara ipak ne utječe na dobrobit i sreću gamera

I te brojke predstavljaju pad od 13,4 i 16 posto u odnosu na isti kvartal godinu ranije, a također zabilježen je i pad broja kanala na Twitchu, za čak 2 milijuna te broj kanala sada iznosi 9,6 milijuna.Najpopularnije kategorije na Twitchu bile su Grand Theft Auto V (465 milijuna sati) i League of Legends (464 milijuna sati).

Najveći pad zabilježio je Facebook Gaming - vrijeme streamanja palo je za više od 60 posto u odnosu na isti kvartal prošle godine, dok je vrijeme gledanja sadržaja na toj platformi manje za 51 posto.

Izvor: Engadget

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti