Pametni nokat: Za poziv će uskoro biti dovoljno samo gurnuti prst u uho

Savršen izum za sve žene koje vole manikuru i telefonske razgovore.

Monika Nožić Monika Nožinić | 24.12.2017. / 18:11

Foto: screenshot/O2

Pomalo bizarnim idejama nikad kraja, čemu svjedoči najnoviji izum - pametni nokat. Britanski Operater O2 trenutno radi na projektu Mobile Nails, umjetnim noktima putem kojih će se moći telefonirati. Kompanija O2 na projektu radi zajedno s futuristom dr. Ianom Pearsonom koji radi na povezivanju ljudskog tijela i tehnologije.

Sam uređaj poprilično je jednostavan. Dolazi u obliku umjetnog nokta koji se povezuje s posebnim prstenom u koji će biti ugrađen čip i koji će raditi po principu Bluetooth slušalice.

Foto: screenshot/O2

Minijaturni čip bit će spojen s telefonom, a korisnik će u svakom trenutku moći razgovarati bez korištenja samog uređaja, zvati kontakte ili puštati glazbu klikom na samo jedan gumb.

Međutim, ovaj izum neće biti samo koristan, već će biti i estetski lijep. Mobile Nails dolazi u nekoliko mogućih dizajna s raznim opcijama i može se staviti na bilo koji prst, odnosno nokat. Oduvijek želimo razvijati mobilnu tehnologiju i spojiti modu i tehnologiju, što je zaista izazov. Ljudi ukrašavaju svoje telefone već godinama, a ovo će biti korak prema načinu ukrašavanja našeg tijela tehnologijom, poručili su iz kompanije O2.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti