Pentagon objavio zanimljive snimke: Što su to vidjeli piloti borbenih zrakoplova?

Što se to točno vidi na snimkama, nagađa se već godinama, a mi vam prepuštamo da sami probate pronaći odgovore.

Martina Čizmić | 28.04.2020. / 16:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Američko Ministarstvo obrane s vremena na vrijeme objavi snimke koje su do tad bile označene kao tajne, a koje prikazuju neobične situacije i fenomene s kojima su se susreli piloti borbenih zrakoplova.

Nova serija snimki snimljena je u studenom 2004. i siječnju 2015. godine, a prikazuje, kako su to u Pentagonu nazvali "neidentificirane zračne fenomene".

Kako ističu iz Pentagona, ove su snimke kružile internetom neko vrijeme, nakon što su neovlašteno objavljene, a danas su dobile i "službenu objavu" jer je zaključeno da ne otkrivaju nikakve povjerljive informacije.

Ministarstvo obrane objavljuje videa kako bi se razjasnile bilo kakve nedoumice u javnosti o tome je li snimka koja se pojavljuje na internetu stvarna i ima li neko posebno značenje. Zračni fenomeni koje je moguće vidjeti na snimkama ostaju označeni kao "neidentificirani", stoji u službenoj objavi.

Na snimkama, koje su nastala uz pomoć infracrvene kamere, može se vidjeti "nešto" kako se brzo kreće na nebu ispred zrakoplova te čuti glas pilota koji zbunjeno komentira ono što vidi ispred sebe.

Što se to točno vidi na snimkama, nagađa se već godinama, a mi vam prepuštamo da sami probate pronaći odgovore.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti