Pljuska Musku: Dioničari Twittera gotovo jednoglasno potvrdili ugovor o kupovini

Muskov pravni tim tvrdio je da Twitter nije Musku dao dokaze koji podupiru njihovu tvrdnju da spam računi čine samo 5 posto njihovih dnevnih aktivnih korisnika.

Hina | 14.09.2022. / 10:51

Elon Musk (Foto: Afp)

 Dioničari američkog giganta Twittera gotovo su jednoglasno odobrili ugovor o kupovini tvrtke koji su s Elonom Muskom sklopili ranije ove godine.

Na temelju preliminarne tablice glasova dioničara, njih oko 98,6 posto u utorak je na izvanrednom sastanku odobrilo prijedlog usvajanja ugovora kojim žele zakonski prisiliti vlasnika Tesle i Space X na početak akvizicije tvrtke, nakon što je on jednostrano raskinuo ugovor u srpnju.

Slika nije dostupna Disney je htio kupiti Twitter 2016., no društvena mreža već je tada imala problema s lažnim profilima

Musk je u travnju pristao kupiti Twitter za 44 milijarde dolara, dok se njegova trenutna vrijednost procjenjuje na 32 milijarde dolara. No, Musk se u srpnju povukao iz dogovora, tvrdeći da Twitter nije ispunio njegove zahtjeve.

Muskov pravni tim tvrdio je da Twitter nije Musku dao dokaze koji podupiru njihovu tvrdnju da spam računi čine samo 5 posto njihovih dnevnih aktivnih korisnika.

Twitter je već tužio Muska u pokušaju da ga natjera da dovrši kupnju tvrtke za dogovorenu cijenu od 44 milijarde dolara.

Elon Musk na Twitteru Teške optužbe zviždača na račun Twittera: Lagali su broju o lažnih računa i sigurnosnim praksama

U Twitteru i dalje vjerujemo da je navodni raskid ugovora od strane g. Muska nevažeći i neosnovan, te da je Musk i dalje vezan ugovorom po kojem je obvezan dovršiti spajanje prema dogovorenim uvjetima, kazali su iz Twittera.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti