PMI Udruga za upravljanje projektima i Algebra potpisali sporazum o suradnji

Partnerstvo je nastavak dugogodišnje suradnje između PMI i Algebre.

Martina Čizmić | 17.07.2018. / 07:42

Mislav Balkovic (Algebra) i Stanislav Stresnjak (PMI Udruga) (Foto: Algebra) (Foto: Algebra)

Nakon više od desetljeća suradnje u provedbi obrazovnih programa i certifikaciji projektnih menadžera u skladu s vodećim svjetskim institutom za upravljanje projektima, PMI, hrvatska PMI Udruga za upravljanje projektima i Algebra potpisali su i formalni sporazum o suradnji i partnerstvu.

Cilj ovog sporazuma kvalitetnije je promicanje struke, znanja i vještina u području upravljanja projektima, a njegovim potpisivanjem dvije strane okrunjuju dosadašnju suradnju u kojoj se Algebra već dokazala kao prvi izbor u edukaciji i certifikaciji iz područja upravljanja projektima (project management) zahvaljujući širini ponude i broju polaznika koji su završili edukaciju.

U sklopu ovog partnerstva budući Algebrini polaznici programa iz područja upravljanja projektima moći će ostvariti dodatne pogodnosti poput sudjelovanja na stručnim predavanjima vrhunskih voditelja projekata iz Hrvatske i regije, povoljnijih kotizacija za događanja koja organizira PMI i brojne druge.

U ime PMI Udruge za upravljanje projektima Hrvatska sporazum je potpisao Stanislav Strešnjak, predsjednik Udruge, dok je sa strane Algebre sporazum potpisao Mislav Balković, član uprave Algebre.

U 2018. obilježavamo 15. godinu od osnutka Algebra Project management akademije kroz koju smo educirali i certificirali više tisuća polaznika u Hrvatskoj i regiji. Ovom prilikom im zahvaljujem na povjerenju i pozivam da i dalje usavršavaju svoje vještine te da se aktivo angažiraju u udruzi za upravljanje projektima. Veliki interes nastavlja se i dalje jer još dinamičnije i konkurentnije poslovno okruženje zahtijeva od tvrtki i pojedinaca znanja i vještine iz područja upravljanja projektima. Istodobno je povećan i interes za pripremama za stjecanje međunarodnih certifikata od početnih do naprednih razina. Prateći svjetske trendove i potrebe klijenata, pored seminara koji imaju naglasak na klasičnim waterfall modelima, akademiju smo obogatili i popularnim agilnim modelima poput Scruma, Kanbana te hibridnim modelima, izjavio je Vicko Škerlj, voditelj Project Management akademije u Algebri.

PMI Udruga za upravljanje projektima dobrovoljna je strukovna organizacija koja promovira razvitak i unapređenje upravljanja projektima u Hrvatskoj. Udruga okuplja oko 300 članova i ogranak je globalne organizacije Project Management Institute, vodeće svjetske organizacije projektnog menadžmenta koja je prisutna u 260 ogranaka diljem svijeta i ima više od 470.000 članova. 

PMI Udruga organizator je relevantnih događaja na kojima povezuje stručnjake iz cijeloga svijeta, pruža informacije i edukaciju pojedincima i organizacijama koji žele unaprijediti znanja i primjenu projektnog menadžmenta te tako s kvalitetnim upravljanjem portfeljem projekata doprinijeti postizanju strateških ciljeva tvrtke.

Potpisivanjem sporazuma želimo promovirati partnerstvo između PMI i Algebre, te dalje raditi na promicanju struke, znanja i vještina upravljanja projektima. Ovim sporazumom studenti će dobiti priliku za umrežavanje, dodatnu edukaciju i priliku za učenje od iskusnih članova PMI Hrvatska, a PMI Hrvatska neke nove ideje i volontere za svoje projekte, a nadamo se i nove članove. Prvi koraci već su napravljeni volontiranjem studenata Algebre na organizaciji ovogodišnjeg PMI Foruma, te se veselimo daljnjoj suradnji, izjavio je Stanislav Strešnjak, predsjednik PMI Udruge za upravljanje projektima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti