Pogodite koju naciju Google uči sigurnosti na internetu

Nacija hedonista očigledno je toliko neoprezna u digitalnom svijetu da je Google odlučio naučiti ih barem osnovama

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 05.08.2017. / 14:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Talijani su nacija koju ili volite ili mrzite. Dok se jedni dive njihovom načinu života u kojoj je osobno zadovoljstvo životom i životnim radostima ispred svega, drugi će reći kako je zapravo riječ o “bahatim i samodopadnim ljudima”.

Subjektivne dojmove i percepciju Talijana i Talijanki najbolje ostaviti svakome posebno, ali Italija je svakako zemlja koja je u mnogim segmentima života na globalnom nivou svijetu podarila mnoge sjajne stvari. I dok je opći dojam da se na poljima hedonizma Talijani fantastično snalaze, možda i najbolje od svih na svijetu, u digitalnom svijetu stvari su, po svemu sudeći, katastrofalne. Talijani su toliko neoprezni i toliko loši u kreiranju svojih digitalnih profila na raznim internetskim servisima i društvenim mrežama da im je odlučio pomoći i sam Google.

Internetski je div u suradnji s talijanskim vlastima odlučio organizirati radionice u Rimu, Milanu, Firenci, Napulju i Palermu na kojima će Talijane naučiti kako se odgovorno odnositi prema svojem “digitalnom životu” i kako se samostalno zaštititi u virtualnom svijetu. Možda zvuči čudno, paradoksalno ili suludo, no Google se na ovaj potez odlučio nakon detaljnih statistika iz kojih su izvučeni podaci o potpuno neodgovornom ponašanju Talijana na internetu.

Da se razumijemo, neodgovornom u smislu zaštite svojih podataka, jer prema Googleu većina Talijana koristi iste zaporke za sve servise i profile na internetu, što je manji problem, dok je daleko veći podatak da su te zaporke toliko jednostavne pa je Google upotrijebio tezu kako “mnogi misle da je riječ password zapravo sigurna”.

Sasvim sigurno Italija nije jedina zemlja iz koje dolaze neodgovorni i neoprezni korisnici interneta, ali ovakav potez Googlea doista se ne vidi baš često.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti