Pokrenuta kampanja "Izgradi Školu budućnosti"

Podrškom kampanji svaka peta škola u Hrvatskoj dobit će program robotike, umjetne inteligencije ili Internet of Things.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.09.2022. / 13:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Projekt Škola budućnosti već se provodi u Hrvatskoj te je dostupan u svakoj desetoj školi i u njemu sudjeluje više od 350 učitelja i 2 tisuće učenika. Kako bi ovaj projekt postao dostupan u 220 hrvatskih škola, čime bi se velikom broju učenika približio svijet robotike, IoT-a i AI-a, pokrenuta je kampanja grupnog financiranja “Izgradi školu budućnosti”.

Slika nije dostupna Infobip i Damir Sabol investirali u Stemi, vrijednost tvrtke sada iznosi 6 milijuna eura

Kampanju je pokrenula kompanija Stemi, uz partnere Infobip, A1 Hrvatska te uz potporu Microblinka i drugih tehnoloških kompanija. Prilikom pokretanja kampanje direktor Stemija Marin Trošelj rekao je kako žele proširiti most između škola i tehnološke industrije koji se godinama pažljivo gradi: Želimo znanja i praksu iz naših najboljih tehnoloških kompanija dovesti u svaku petu školu u Hrvatskoj i time ih pretvoriti u Škole budućnosti.

U okviru Škole budućnosti učenici uz pomoć stručnjaka iz tehnoloških kompanija rade na raznim projektima za dobrobit lokalne zajednice kroz koje dobivaju najtraženija znanja na tržištu, kao i ključne vještine potrebne u tehnološkoj industriji. Velike benefite od takve škole imaju i učitelji koji se educiraju o novim tehnologijama koristeći inovativnu edukacijsku platformu koja olakšava provedbu nastave.

Dan inovacija Škole budućnosti Dan inovacija privukao stotine posjetitelja koji su željeli isprobati tehnologiju koja se razvija u Hrvatskoj

Učenici se tako već u školskim klupama počinju pripremati za poslove budućnosti u kojima ih svakako čeka rad u međunarodnom okruženju, a kroz praktičan rad svojim projektima unapređuju lokalnu zajednicu, komentirao je Slobodan Velikić, direktor razvoja poslovanja Stemija.

Kampanju “Izgradi Školu budućnosti” možete podržati uplatom na ovoj stranici.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti