Popularna opcija napokon postaje dostupna i europskim korisnicima Instagrama

Na tržištima na kojima je već dostupna naročito je popularna među tinejdžerima, rekao je CEO Instagrama Adam Mosseri.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.01.2023. / 13:37

Nove opcije na Instagramu (Foto: Meta)

Krajem prošle godine Instagram je predstavio neke nove opcije za svoju društvenu mrežu. Među inim, predstavili su i opciju tekstualnog statusa nazvanu Instagram Note koja omogućuje dijeljenje tekstualnih statusa s dijelom prijatelja, odnosno pratitelja na toj društvenoj mreži.

  Slika nije dostupna Šef Instagrama priznao u čemu su pogriješili i najavio neke novitete za ovu godinu

Na početku je opcija lansirana samo na određenim tržištima, no europsko nije bilo među njima. Sada se i to promijenilo te je Adam Mosseri najavio kako Instagram počinje sa širenjem dostupnosti opcije Notes i na druga tržišta - uključujući zemlje EU, Veliku Britaniju i Japan.

Prilikom predstavljanja Notesa, neki su ga predstavili kao alternativnu Twitteru, no ipak postoje velike razlike između nove opcije Instagrama i Muskove društvene mreže. Najveće razlike odnose se na broj znakova, ali i mjesto prikaza tog statusa. Naime, Notes podržava maksimalno 60 znakova, dok na Twitteru možete upisati njih 280, a što je još važnije, ti se statusi neće prikazivati u feedu Instagrama.

Naime, oni se mogu dijeliti samo s ograničenom grupom osoba (onih koje pratite, ali i koje prate vas, odnosno osoba s liste bliskih prijatelja) i to iznad profilne fotografija u chat balonima unutar inboxa direktnih poruka. Nakon njihove objave, te kratke tekstualne obavijesti nestaju u roku od 24 sata.

  Tihi način rada Instagrama Meta najavila nove opcije koje bi trebale poboljšati iskustvo korištenja Instagrama

Mosseri kaže kako je opcija Notes odlično prihvaćena na tržištima na kojima je već dostupna, a pogotovo je popularna među tinejdžerima. Ova opcija još nije dostupna svim korisnicima u Europi, već je za jučer najavljen početak njene dostupnosti tako da će svi (europski) korisnici uskoro moći početi s dijeljenjem tekstualnih statusa unutar Instagramovih poruka.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti