Instagram uveo nove opcije, kopirao i jednu od najpopularnijih aplikacija ove godine

Ekipa iz Instagrama konstantno radi na novim opcijama, a opcije koje su ovaj tjedan predstavili svakako će zadovoljiti većinu korisnika.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.12.2022. / 13:51

Nove opcije na Instagramu (Foto: Meta)

Instagram je predstavio nove opcije u svojoj aplikaciji s kojima žele povećati interakcije među prijateljima, odnosno pratiteljima. Jedan od tih noviteta, o kojem se već pričalo, jest i opcija Notes - dok je Instagram inače fokusiran na dijeljenje vizualnog sadržaja, dakle fotografija i videa, Notes je tekstualna opcija.

Instagram Reels Instagram pod pritiskom: Daljnji uspjeh ove platforme ovisi Reelsima

Korisnici će sada tako iz svojih inboxa moći objavljivati kratke tekstualne statuse dužine do 60 znakova - bit će vidljivi samo korisnicima koji se međusobno prate, a korisnici će na njih moći odgovarati iz svojih inboxa. S tom opcijom, nije teško zaključiti, Instagram se želi ubaciti na tržište na kojim vlada Twitter. S obzirom na to da dio korisnika Twittera nije zadovoljan sa situacijom nakon Muskova preuzimanja i razmišljaju o alternativama, Instagram im želi ponuditi svoju alternativu u poznatom okruženju i na platformi na kojoj već imaju brojne pratitelje, tako da ne moraju krenuti od nule s osobama koje će pratiti i koje njih prate.

Nove opcije na Instagramu (Foto: Meta)

Također, kao što je ranije najavljivano, Instagram je predstavio i vlastitu verziju popularne društvene mreže BeReal (nazvali su je Candid) koja je proglašena najboljom aplikacijom na iPhoneu ove godine. Nakon što korisnici prime obavijest, imaju malo vremena za objavu storija koji mora biti snimljen korištenjem obje kamere, kako bi korisnici pokazali gdje su i što rade u konkretnom trenutku. Trenutačno Meta testira tu opciju unutar Instagrama i Facebooka, a korisnici koji je ne žele koristiti, mogu je jednostavno deaktivirati.

Slika nije dostupna Instagram je napokon prilagodio svoju društvenu mrežu za prikaz na ekranima računala

Novost na Instagram jest i Group Profiles, opcija slična grupama na Facebooku. Sadržaj koji se objavljuje u takvim grupama, bilo da je riječ o fotografijama, videozapisima ili storijima, vidljiv je samo njihovim članovima.

Neke od novih opcija poput Notesa već su dostupne dijelu korisnika, a za ostale će trebati malo sačekati.

Izvor: Android Central

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti