Kad pomislite na videoigre, automatski razmišljate o digitalnom svijetu iz mašte. No, što kad se taj svijet odjednom pojavi na poštanskoj marki?

Upravo će to 22. veljače napraviti Hrvatska pošta, jer će u opticaj pustiti novu seriju prigodnih poštanskih maraka posvećenu popularnoj kulturi na kojoj će predstaviti PlayStation likove.

Tako će se na markama naći likovi iz dobro poznatih igara - Kratos i Atreus iz igre God of War, Aloy iz Horizon Forbidden Westa, Ellie i Joel iz The Last of Us te Ratchet i Clank i Rivet iz igre Ratchet & Clank: Rift Apart.

Autorica prigodnog bloka, koji se sastoji od četiri poštanske marke, zagrebačka je dizajnerica Alenka Lalić. Nominalna vrijednost maraka označena je slovnom oznakom B što odgovara iznosu poštarine za pismo mase do 50 g u međunarodnom prometu. Naklada izdanja iznosi 50 000 blokova, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).

Kako ističu iz Hrvatske pošte, ovo je izdanje poštanskih maraka nastalo u suradnji s PlayStation Hrvatska, a motivi poznatih likova ovim markama daju posebnu kolekcionarsku vrijednost. Prvo izdanje u novoj seriji još je jedan dokaz posebnosti poštanskih maraka koje putujući planetom pričaju priče, ovaj put o novim svjetovima i iskustvima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju