Popularnosti ove igre nema kraja: Prodana je u više od 300 milijuna primjeraka

Sljedeća najpopularnija igra na svijetu je Grand Theft Auto V s prodanih 185 milijuna primjeraka.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.10.2023. / 12:31

Angela Merkel i Minecraft (Foto: Afp)

Prvu alpha verzija Minecrafta Mojang Studios objavio je daleke 2009. godine i jasno je kako nitko u kompaniji nije razmišljao da bi jednog dana ovo mogla biti jedna od najprodavanijih igra u povijesti. No ubrzo nakon predstavljanja pokazala se iznimno popularnom, pogotovo među mlađom populacijom. Pet godina nakon toga igra je već prodana u 50 milijuna komada, a kompaniju je preuzeo Microsoft.

Gamer Malo drugačije ratovanje: Umjesto društvenim mrežama, šire propagandu putem Minecrafta i Robloxa

Nakon toga prodaja je nastavila rasti strelovitom brzinom te je 2016. godine broj prodanih primjeraka dosegao 100 milijuna. Sljedećih sto milijuna ostvareno je tijekom pandemije te su se u svibnju 2020. iz Microsofta pohvalili s ukupnim brojkom od 200 milijuna prodanih primjeraka Minecrafta. Sada su iz američke kompanije objavili kako je oboren novi rekord za ovu igru. Minecraft je sada prodan u više od 300 milijuna primjeraka. Impresivno!

“Dok se približavamo 15. godišnjici, Minecraft ostaje jedna od najprodavanijih videoigara u povijesti, s prodanih više od 300 milijuna komada, što je brojka o kojoj nismo niti sanjali kada smo postavljali prve blokove”, objavila je šefica Mojang Studiosa Helen Chiang tijekom prijenosa uživo njihova eventa Minecraft Live 2023.

O kako je velikom broju primjeraka riječ, na The Vergeu su dočarali usporedbom s prodajom nekih drugih igara i albuma. Najprodavaniji glazbeni album u povijesti, Thriller Michaela Jacksona, prodan je u 70 milijuna komada, najprodavanija igraća konzola (PlayStation 2) prodana je u oko 155 milijuna komada, dok je sljedeća najprodavanija igra na svijetu, Grand Theft Auto prodana u 185 milijuna komada.

Predstavljanje Reboot Gaming Weekenda O sigurnosti na internetu djeca mogu učiti i u Playscapeu, jedinstvenom Minecraft svijetu

Prema nekim izvorima na internetu, Minecraft je najprodavanija igra u povijesti, no kako naglašavaju na GameSpotu, jedna je igra ipak prodana u više komada. Riječ je o Tetrisu koji je, kako stoji na službenim stranicama ove igre, prodan čak u 520 milijuna komada, pri čemu ta brojka uključuje kombiniranu prodaju različitih verzija igre objavljenih tijekom godina.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti