Udvostručila se prodaja za proizvode koje General Electric razvija dvostruko brže i u pola troška, nego li je to činio ranije. Istom metodom Vlada Sjedinjenih Američkih Država pokrenula je i lansirala novu platformu zdravstvenog sustava u svega 90 dana za samo djelić sredstava koja su se trošila na slične projekte. Air B'n'B postao je unicorn i jedan od najuspješnijih start up-a na svijetu primjenjujući iste metode kao General Electric i Vlada SAD-a.


Zajedničko im je što su stvoriti proizvod koji kupci žele uz minimalno uloženih resursa, koristeći danas nezaobilaznu metodu stvaranja uspješnih proizvoda – Lean Startup. Lean Startup primjenjuju uspješne korporacije, startup tvrtke, vladine i ne vladine organizacije s istim ciljem. Razvijaju i lansiraju nove proizvode prema potrebama kupaca, te grade zdravu inovacijsku kulturu u organizacijama.

Najveće svjetsko događanje na temu Lean Startup-a u studenom 2016. u San Franciscu sakupiti će preko 2000 poduzetnika, inovatora i lidera iz raznih industrija i struktura kako bi razmijenili ideje i projekte koji formiraju budućnost poslovanja. Konferencija u trajanju sedam dana posvećena je kontinuiranoj težnji stvaranja boljih proizvoda i usluga, o čemu će svoje znanje prenijeti popularni svjetski startup-ovi i najbolji korporacijski praktičari, a mi vam donosimo najbolje od svega.

Lean Startup Croatia, Visoko učilište Algebra i IBM Hrvatska predstavljaju Lean Startup Conference Zagreb Live 2. studenog 2016; dan kada će se na pozornici izmjenjivati zvijezde poduzetništva, unutarnjeg poduzetništva i uspješni lideri. Za sve prijavljene ovaj događaj biti će potpuno besplatan, a broj mjesta je ograničen.

Više od 100 stručnjaka podijeliti će svoja iskustva iz prve ruke, a među mnogima izdvajamo:

  • Guy Kawasaki, Chief Evangelist , Canva
  • Irene Au, Design Partner, Khosla Ventures
  • Tren Griffin, Senior Director, Microsoft
  • Jason Fried, CEO, Basecamp
  • Phil Gilbert, General Manager, IBM Design
  • Sonja Kresojevic, SVP, Global Product Lifecycle, Pearson
  • Eric Ries, author of The Lean Startup

U pauzama programa s prijenosa konferencije, očekuju nas prezentacije slučajeva Lean Startup-a u Hrvatskoj, govoriti ćemo o primjeni metodologije u kompanijama i drugim zanimljivim sadržajima.

Službene stranice konferencije otkriti će više detalja o ovom sedmodnevnom događaju, a oni koji se ne odluče odletjeti u San Francisco, vidimo se na Visokom Učilištu Algebra, Ilica 242; 2.11. s početkom u 17:30.

Detalje programa možete vidjeti na linku. Ulaz je slobodan, ali je broj mjesta ograničen, te je obavezna prijava na linku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju