Poslušajmo od najboljih kako se stvaraju proizvodi

Naučite novi pristup rješavanju problema uz Lean Startup metodu.

Mateja Gajnik Matija Zlatarek | 30.10.2016. / 11:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Udvostručila se prodaja za proizvode koje General Electric razvija dvostruko brže i u pola troška, nego li je to činio ranije. Istom metodom Vlada Sjedinjenih Američkih Država pokrenula je i lansirala novu platformu zdravstvenog sustava u svega 90 dana za samo djelić sredstava koja su se trošila na slične projekte. Air B'n'B postao je unicorn i jedan od najuspješnijih start up-a na svijetu primjenjujući iste metode kao General Electric i Vlada SAD-a.


Zajedničko im je što su stvoriti proizvod koji kupci žele uz minimalno uloženih resursa, koristeći danas nezaobilaznu metodu stvaranja uspješnih proizvoda – Lean Startup. Lean Startup primjenjuju uspješne korporacije, startup tvrtke, vladine i ne vladine organizacije s istim ciljem. Razvijaju i lansiraju nove proizvode prema potrebama kupaca, te grade zdravu inovacijsku kulturu u organizacijama.

Najveće svjetsko događanje na temu Lean Startup-a u studenom 2016. u San Franciscu sakupiti će preko 2000 poduzetnika, inovatora i lidera iz raznih industrija i struktura kako bi razmijenili ideje i projekte koji formiraju budućnost poslovanja. Konferencija u trajanju sedam dana posvećena je kontinuiranoj težnji stvaranja boljih proizvoda i usluga, o čemu će svoje znanje prenijeti popularni svjetski startup-ovi i najbolji korporacijski praktičari, a mi vam donosimo najbolje od svega.

Lean Startup Croatia, Visoko učilište Algebra i IBM Hrvatska predstavljaju Lean Startup Conference Zagreb Live 2. studenog 2016; dan kada će se na pozornici izmjenjivati zvijezde poduzetništva, unutarnjeg poduzetništva i uspješni lideri. Za sve prijavljene ovaj događaj biti će potpuno besplatan, a broj mjesta je ograničen.

Više od 100 stručnjaka podijeliti će svoja iskustva iz prve ruke, a među mnogima izdvajamo:

  • Guy Kawasaki, Chief Evangelist , Canva
  • Irene Au, Design Partner, Khosla Ventures
  • Tren Griffin, Senior Director, Microsoft
  • Jason Fried, CEO, Basecamp
  • Phil Gilbert, General Manager, IBM Design
  • Sonja Kresojevic, SVP, Global Product Lifecycle, Pearson
  • Eric Ries, author of The Lean Startup

U pauzama programa s prijenosa konferencije, očekuju nas prezentacije slučajeva Lean Startup-a u Hrvatskoj, govoriti ćemo o primjeni metodologije u kompanijama i drugim zanimljivim sadržajima.

Službene stranice konferencije otkriti će više detalja o ovom sedmodnevnom događaju, a oni koji se ne odluče odletjeti u San Francisco, vidimo se na Visokom Učilištu Algebra, Ilica 242; 2.11. s početkom u 17:30.

Detalje programa možete vidjeti na linku. Ulaz je slobodan, ali je broj mjesta ograničen, te je obavezna prijava na linku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti