“Potpuno novi način kupovine iPhonea”: Apple bi do kraja godine mogao predstaviti pretplatnički servis za telefone

Takva bi se pretplata razlikovala od klasične kupovine telefona na rate čija je mjesečna otplata određena ukupnom cijenom uređaja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.09.2022. / 14:12

Apple iPhone 14 i Apple iPhone 14 Plus (Foto: Apple)

Apple je posljednjih godina predstavio više pretplatničkih servisa - od Apple Musica, Newsa, Arcadea do iClouda i drugih. Slične servise već imaju i brojne konkurentske kompanije, no prema glasinama koje mrežom kruže već neko vrijeme, ali su se u posljednje vrijeme intenzivirale, Cookova kompanija priprema i jedan novitet - hardversku pretplatu.

Tim Cook Apple predstavio 4 nova modela iPhonea, nove satove i slušalice

Neki su analitičari spominjali kako bi Apple takvu pretplatu čak mogao najaviti prošlog tjedna tijekom predstavljanja nove generacije svojih telefona i satova. Do toga, jasno, nije došlo, no prema poznatom Appleovom analitičaru Marku Gurmanu, kompanija već neko vrijeme aktivno testira pretplatnički servis za iPhone, što znači da je njegovo lansiranje blizu.

Prema njegovim informacijama, to bi moglo biti još ove ili sljedeće godine, a on kaže kako je to potpuno novi način kupovine iPhonea.

Mehanizam te pretplate još nije poznat, no Gurman kaže kako to neće biti isti poput otplate računa na 12, 24 ili 36 rata, odnosno neće biti riječ o plaćanju pune cijene uređaja na rate. Mjesečna rata odredit će se prema uređaju koji će se koristiti, a nije isključeno da bi korisnici koji plaćaju takvu mjesečnu pretplatu mogli svake godine naručiti novi telefon (i vratiti stari model) te samo nastaviti plaćati istu pretplatu kao i za prijašnji model.

Apple iPhone 14 i Apple iPhone 14 Plus Analitičar objasnio čime je Apple šokirao s novim modelima iPhonea

Također, korisnici bi mogli plaćati jednu cijenu za više Appleovih pretplata pa bi npr. mogao biti dostupan mjesečni paket koji će uključivati pretplatu na posljednju generaciju iPhonea, zatim za iCloud i Apple Music itd. Što konkretno pripremaju i kako će izgledati prvi pretplatnički servis za iPhone, trebali bi saznati uskoro.

Apple za listopad priprema tradicionalnu konferenciju na kojoj će predstaviti nove modele iPada i Macova, a možda upravo tada Tim Cook najavi i novi servis.

Izvor: iMore

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti