Povratak u budućnost - 1990. godina [VIDEO]

Array

Zimo Zimo Zimo | 31.10.2010. / 12:49

Povratak u budućnost - 1990. godina [VIDEO]

Post Office Research Station, današnji British Telecom, 1960.g. predstavio je kako će budućnost telekomunikacija izgledati 30 godina kasnije, točnije ’90-ih godina. Iznenađujuće je koliko se stvari iz videa danas svakodnevno koristi.

Video pozivi, bankonvni računi putem terminala, pozivi na kartice, pageri, sve to predvidjeli su u Post Office Researchu 60-ih godina. Predviđanja su prilično precizna, a zanimljivo je da se pojavljuju i skeneri koji vam omogućuju slanje datoteka, ili u slučaju sa videa - mape.

Banke, pomoću terminala mogu vidjeti točnu statistku vaših prihoda i rashoda, te ste odmah u mogućnosti saznati, možete li dobiti bankovnu uslugu ili ne. Pomoću kazeta moguće je snimati automatski odgovor na pozive ili snimiti dolazne poruke. Uz pager ostajete u stalnom kontaktu.

Danas, 50 godina kasnije, osim starih uređaja ideja je potpuno ista. Zamislimo na trenutak današnje pametne telefone koji sve ove funkcije imaju u malom uređaju koji nam stane u bilo koji džep. Zanimljivo zar ne?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti