Predstavljen Samsung The Frame – vrhunski televizor kada je uključen, a umjetničko djelo kada je isključen

The Frame je poseban po tome što vizualno imitira izgled slike i prikazuje više od 1200 odabranih umjetničkih djela najpoznatijih svjetskih umjetnika.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.11.2019. / 11:57

Samsung The Frame (Foto: Samsung)

Samsung je svoje korisnike u Zagrebu iznenadio ekskluzivnim predstavljanjem najinovativnijeg televizora – Samsung The Frame. Svi okupljeni u Oris Kući arhitekture imali su priliku upoznati ovaj jedinstveni televizor koji može prikazivati više od 1200 umjetničkih djela iz cijelog svijeta kada je ugašen.

"Iznimno mi je zadovoljstvo i čast što vam danas imamo priliku predstaviti inovativni koncept televizora The Frame. Ovo je novitet u širokom lifestyle portfelju Samsung televizora u Adriatic regiji te je svojevrsna najava razvoja novog pristupa korisnicima. Samsung je ovime još jednom dokazao da je lider u kreiranju trendova i osluškivanju želja i potreba korisnika, koji danas očekuju daleko više od samog iskustva gledanja televizije. The Frame je poseban po tome što vizualno imitira izgled slike i prikazuje više od 1200 odabranih umjetničkih djela najpoznatijih svjetskih umjetnika, dostupnih u aplikaciji Art Store", rekao je Hrvoje Katalenić, voditelj odjela potrošačke elektronike Samsung Electronics Adriatic.

The Frame korisnicima pruža mogućnost uživanja u dizajnu koji odražava njihov stil i odgovara njihovu prostoru. Dolazi s čak četiri vrste okvira, zbog kojih će se bez problema uklopiti u svaki interijer, te s QLED tehnologijom koja isporučuje realistične i živopisne boje, čak i u najsvjetlijim ili najtamnijim scenama.

Samsung The Frame (Foto: Samsung)

"Tijekom 50 godina postojanja Samsung je lansirao brojne proizvode koji su pomaknuli granicu inovativnosti na području potrošačke elektronike. Iako svi imaju različite potrebe i prioritete, uvijek smo uspjeli iznenaditi korisnike i pružiti im jedinstvene uređaje koji se mogu koristiti više i bolje. Sa sigurnošću i zadovoljstvom mogu reći da su televizori s QLED tehnologijom među 10 naših uređaja koji su obogatili život korisnika. Među njima je i The Frame", rekao je Matthew Jinkyu Jeon, predsjednik Samsung Electronics Adriatic.

Ključne su odlike ovog televizora umjetnički način rada koji na isključenom televizoru prikazuje umjetnička djela iz posebno uređenih kolekcija aplikacije Art Store, jedinstvena Quantum dot tehnologija koja pruža 100%-tni volumen boja te prilagodljivi okvir. Također, The Frame ima i senzor pokreta, tako da će se zaslon televizora pretvoriti u umjetničko djelo kada ste u blizini te se isključiti zbog uštede energije kada se udaljite. Isto tako, dolazi sa zidnim nosačem za postavljanje na zid bez razmaka i uz One Invisible Connection, opciju povezivanja dodatnih uređaja putem jednog neprimjetnog kabela.

Upravljati sadržajem sada je moguće pomoću jednog daljinskog upravljača ili mobilnog uređaja, a zahvaljujući umjetnoj inteligenciji korisnici mogu kreirati obrazac s personaliziranim popisom sadržaja koji odgovara osobnom ukusu korisnika. Također, uz The Frame dolazi i glasovni pomoćnik Bixby, kojeg je moguće koristiti za kontrolu kućanskih uređaja, odgovaranje na pitanja i dobivanje korisnih informacija, poput vremenske prognoze i vremena.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti