Dolazi li vrijeme u kojem ćemo početi plaćati korištenje svih društvenih mreža? Na primjeru Snapa čini se kako bi uvođenje mjesečne pretplate mogao biti novi i dodatni izvor prihoda društvene mreže, a koji ne bi utjecao na gubitak korisnika. Naime, korištenje Snapchata u potpunosti je besplatno kao i do sada, no oni koji žele neke dodatne opcije, to moraju platiti.

Snapchat i Facebook (Foto: AFP) Snapchat službeno uvodi pretplatu, poznata je i cijena

Konkretno, u slučaju Snapchata, moraju platiti 3,99 dolara mjesečno te, kako su pokazali podaci koje je objavio Snap, postoji veliki broj ljudi koji je spreman platiti taj mjesečni iznos. Od kraja lipnja, kada je najavljen pretplatnički servis Snapchat Plus pa do danas, broj pretplatnika već je premašio milijun.

U odnosu na korisnike koji se besplatno služe Snapchatom, pretplatnicima su dostupne opcije poput promjene ikone, mogućnosti da pogledaju tko je ponovno pogledao njihove storije, a od prošlog mjeseca imaju mogućnost korištenja aplikacije i putem stolnih računala.

Snap je sada predstavio i dodatne opcije za pretplatnike, a posebno je zanimljiva opcija “prioritetnog odgovora” na objave popularnih korisnika i javnih osoba s profilima na ovoj mreži, tzv. Snap Starsa. Odgovori pretplatnika na njihove objave više će se isticati u odnosu na ostale korisnike.

Snapchat Snap predstavio opciju koja će roditeljima omogućiti kontrolu nad tinejdžerima na Snapchatu

S obzirom na to da se Snap nalazi u prilično izazovnom razdoblju usporenog rasta te da se spominju i otkazi u kompaniji, jasno je kako investitori mogu biti jako zadovoljni s brojem pretplatnika koji će, kako Snap bude predstavljao nove opcije, sigurno rasti i dalje.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju