Snapchat službeno uvodi pretplatu, poznata je i cijena

Nova pretplatnička verzija Snapchata trenutačno je dostupna samo na određenim tržištima, a s vremenom će se proširiti i na druge zemlje.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.06.2022. / 10:00

Snapchat i Facebook (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Iz Snapa su ranije ovog mjeseca potvrdili da rade na pretplatničkoj verziji svog servisa, no tada nam nisu bili poznati detalji oko Snapchata+. Sada smo napokon doznali više službenih detalja, kao i najvažniju informaciju za sve potencijalne korisnike - cijenu. Mjesečna pretplata tako će stajati 3,99 dolara, a omogućit će pristup novim i ekskluzivnim opcijama. Iskustvo korištenja aplikacije za korisnike besplatne verzije ostat će nepromijenjeno.

Snapchat Testiranja već traju: Snapchat uskoro uvodi pretplatu

Neke od opcija koje će prvo biti dostupne kroz verziju Snapchat+ naknadno će postati dio besplatnog servisa (dakle, pretplatnici će u biti testirati te opcije dok su još u beta verzijama), dok bi druge opcije trebale ostati dostupne samo pretplatnicima. Iz Snapa kažu kako je pretplatnička verzija njihove društvene mreže namijenjena samo najstrastvenijim korisnicima Snapchata, a na početku će im biti dostupne opcije poput označavanja jedne osobe kao BFF (najboljeg prijatelja) pa će se sadržaj te osobe uvijek prikazivati na vrhu chata, kao i mogućnost prilagodbe izgleda ikone aplikacije.

Ono što se neće promijeniti za pretplatnike to je prikaz oglasa pa čak i ako kompaniji plaćate 4 dolara svaki mjesec, i dalje će vam se prikazivati reklame. S obzirom na to da prognoza Snapa za aktualni kvartal nije toliko optimistična - zbog trenutačnih makroekonomskih uvjeta, poremećenih globalnih lanaca nabave, inflacije itd., što sve utječe na oglašavanje, tj. zaradu od oglašavanja, uvođenje pretplate trebalo bi barem malo poboljšati financijsku situaciju.

Slika nije dostupna Opasnost koja vreba mlade u digitalnom svijetu: "Dosta mi je da mi stari frajeri od 50-60 godina šalju svoje gole slike"

Snapchat+ za sada je lansiran samo na određenim tržištima poput SAD-a, Kanade, Velike Britanije, Francuske, Njemačke itd., a naknadno će postati dostupan i na drugim tržištima.

Prije Snapa, pretplatu na svoje servise već su uveli i Twitter (Twitter Blue) te Telegram (Telegram Premium) koji za cijenu pretplate nude neke nove opcije, dok se za korisnike besplatnih verzija ništa ne mijenja i mogu ih koristiti kao i prije.

Izvor: Neowin
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti