Testiranja već traju: Snapchat uskoro uvodi pretplatu

Dobra vijest za sve korisnike popularne mreže jest što pretplata neće biti obavezna - Snapchat će se i dalje koristiti kao i prije, no tko želi dodatne opcije morat će ih platiti.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.06.2022. / 08:08

Snapchat (Foto: Afp)

Kako bi povećale svoje prihode, neke su društvene mreže i komunikacijske aplikacije počele eksperimentirati s uvođenjem pretplate, poput Twittera i Telegrama. Twitter je tako uveo servis Blue, dok su iz Telegrama nedavno potvrdili kako će uskoro pokrenuti premium pretplatnički servis, no u oba slučaja pristup dosadašnjim opcijama i dalje će ostati besplatan, no oni koji žele neke nove i dodatne opcije, njih će morati platiti.

Slika nije dostupna Snap predstavio dron za snimanje selfija

Popisu kompanija koji se okreću premium opcijama i pretplati uskoro bi mogli dodati još jednu, naročito popularnu među tinejdžerima i mladima - Snap. Tu su informaciju ovaj tjedan novinarima potvrdili iz same tvrtke i čini se kako i oni planiraju primijeniti sličnu taktiku kao i Twitter i Telegram.

Snapchat bi, dakle, za sve korisnike ostao isti te će besplatno koristiti sve opcije koje i sada koriste, no oni koji od ove mreže traže nešto više, odnosno pristup nekim novim, ekskluzivnim i eksperimentalnim opcijama, trebat će plaćati pretplatu u okviru servisa Snapchat Plus. Snap već neko vrijeme internetno testira ovaj servis, a iako službenih informacija oko cijene pretplate nema, na Twitteru su se pojavili neslužbeni podaci prema kojima će mjesečni iznos pretplate iznositi 4,59 eura mjesečno, odnosno 45,99 eura godišnje.

Slika nije dostupna Želite podijeliti YouTube video na Snapchatu? Sad je za to dovoljan tek jedan klik

Također, na istom profilu na Twitteru spominju se i neke dodatne opcije Snapchata Plus, poput mogućnosti da korisnici odaberu jednog korisnika kao svog najboljeg prijatelja, mogućnost promjene ikone Snapchata te uvid u veći broj analitičkih podataka poput korisnika koji su više puta pregledali više priče itd.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti