Snap predstavio opciju koja će roditeljima omogućiti kontrolu nad tinejdžerima na Snapchatu

Roditelji će moći vidjeti s kim su njihova djeca prijatelji na ovoj mreži i s kim su se dopisivali u posljednjih tjedan dana.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.08.2022. / 10:24

Snapchat (Foto: Afp)

Bez pametnih telefona i društvenih mreža mnogim mladima (i onim starijima) životi su danas nezamislivi. Tehnologija im pruža brojne mogućnost, no predstavlja i veliku opasnost koje nisu niti svjesni. O kakvim se problemima radi najbolje možemo vidjeti na primjeru Instagrama (iako se slični problemi mogu povezati i s drugim mrežama i platformama), a koje je otkrila zviždačica Haugen.

Snapchat za web Odlične vijesti za korisnike Snapchata: Popularna društvena mreža moći će se koristiti i na računalima

Zbog toga je važno da se tinejdžere, jednako kao i djecu koja niti ne bi smjela koristiti društvene mreže, ali ih koriste, educira, upozorava na probleme, ali i nadzire jer roditelji ne znaju s kim njihova djeca komuniciraju, što rade i kakvom su sadržaju izložena. Tehnološke kompanije s vremenom su počele uvoditi određene opcije koje roditeljima omogućuju veću kontrolu nad vremenom koje djeca provode na telefonima.

Ovaj tjedan i Snap se odlučio na sličan potez te su predstavili alate za roditeljsku kontrolu na Snapchatu. Opcija je nazvana Family Center, a roditeljima će omogućiti uvid u osobe s kojim komuniciraju njihova djeca, no neće moći vidjeti sadržaj tih razgovora. Iz Snapa kažu kako takva opcija predstavlja najbolji pristup s kojim se s jedne strane štiti sigurnost i dobrobit mladih, dok s druge strane ne ugrožava njihovu autonomiju i privatnost.

Snapchat i Facebook (Foto: AFP) Snapchat službeno uvodi pretplatu, poznata je i cijena

Za aktivaciju opcije roditelji prvu moraju poslati zahtjev djeci da se pridruže Family Centeru na Snapchatu, nakon čega će roditelji moći vidjeti listu prijatelja djece na ovoj mreži, kao i s kim su komunicirali tijekom proteklih tjedan dana. S vremenom će se proširiti broj opcija koje će roditelji moći koristiti. Jedna od tih opcija jest da će odmah dobiti obavijest ako njihov tinejdžer prijavi zlostavljanje na ovoj mreži.

Izvor: Reuters
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti