Odlične vijesti za korisnike Snapchata: Popularna društvena mreža moći će se koristiti i na računalima

Za početak ova će opcija biti dostupna samo korisnicima na određenim tržištima i to onima koji plaćaju pretplatu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.07.2022. / 11:00

Snapchat za web (Foto: snap)

Od svog predstavljanja, a ima tome više od deset godina, Snapchat se mogao koristiti isključivo na pametnim telefonima. Od ovog tjedna iz Snapa su najavili veliki novitet i mogućnost korištenja ove društvene mreže i na računalima.

  Snapchat i Facebook (Foto: AFP) Snapchat službeno uvodi pretplatu, poznata je i cijena

Na početku će dostupnost Snapchata na webu ipak biti ograničena te će, osim korisnicima u Australiji i Novom Zelandu, biti dostupan i korisnicima pretplatničke verzije ove mreže u SAD-u, Velikoj Britaniji i Kanadi. Podsjetimo, Snapchat+ predstavljen je prošlog mjeseca i njegova mjesečna pretplata iznosi 3,99 dolara.

Osim što će tijekom početnog razdoblja biti dostupna ograničenom broju korisnika, web verzija ove mreže bit će limitirana pa tako npr. neće biti moguće koristiti opcije poput Lensesa. Bar ne na početku. Fokus će tako biti na komunikaciji i dopisivanju (poruke će nestati na 24 sata), a ne na storyjima.

Treba naglasiti da se Snapchatu na računalima može pristupiti samo putem Googleova web preglednika Chrome, no i to jedna od stvari koja bi se s vremenom trebala promijeniti te će popularna mreža biti dostupna i na drugim browserima.

  Snapchat Testiranja već traju: Snapchat uskoro uvodi pretplatu

Iako je mogućnost korištenja ove opcije trenutačno dostupna malom broju korisnika, iz Snapa su najavili kako će Snapchat za web uskoro biti dostupan “cijeloj globalnoj zajednici”. Kada će to biti, trenutačno nije poznato, kao što nije poznato hoće li s vremenom postati dostupan svima ili samo onima koji plaćaju mjesečnu pretplatu.

Izvor: Snap
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti