Priča koja slama srca: Dječak 10 sati dnevno igra Fortnite i ima vrlo dobar razlog za to

Fortnite i humanitarna kampanja na prvi pogled ne idu zajedno, no jedan je mladi Kanađanin dokazao je da to savršen par.

Martina Čizmić | 11.07.2019. / 17:38

Zyl igra Fortnite na Twitchu (Foto: Screenshot/Twitch)

Već je dobro poznato da gameri imaju veliko srce, jer su svoje gamerske vještine često "donirali" u humanitarne svrhe. No, priča koja se ovih dana proširila internetom zaista pokazuje koliko je veliko srce gamerske zajednice.

Pink Mercy (Foto: Blizzard) Gameri imaju veliko srce: Igrači Overwatcha prikupili više od 12 milijuna dolara za borbu protiv raka

Mladi kanadski gamer "Zyl" odlučio je svoje igračke vještine iskoristiti za nešto pozitivno. Objavio je kako će svakog dana 10 i više sati igranja "Fortnitea" prenositi na popularnoj platformi Twich ne bi li prikupio novac potreban za liječenje svog teško bolesnog oca.

Gamer Zyl (Foto: Screenshot/Twitch)

Kako je sam istaknuo, njegov otac boluje od raka i iako ima dobro zdravstveno osiguranje koje pokriva njegovo liječenje, zbog bolesti ne radi pa je obitelji teško pokrivati dodatne troškove liječenja.

Bilo je dovoljno svega nekoliko dana pa da Zyl prikupi i više nego dovoljno novca za svog oca.

Zyl je ostao iznenađen odazivom, pogotovo jer je nekoliko veoma popularnih gamera odlučilo donirati novac, ali i prenijeti njegovu molbu na svojim Twich kanalima.

Koliko njemu, ali i njegovoj obitelji znači ta podrška najbolje govori činjenica da se u jednom od njegovih Twitch prijenosa pojavio i otac koji je u ime cijele obitelji zahvalio svima koji su se priključili akciji.

Na svom profilu na Twitteru Zyl je objavio za što je sve potrošen dio od 20 tisuća kanadskih dolara, koliko je prikupljeno u akciji.

No, nije sve proteklo glatko. Uz pregršt pozitivnih komentara i poruka podrške, našao se i ne mali broj negativnih komentara koji su sumnjali u Zylove namjere i razlog za prikupljanje novca.

To je Zyla jako pogodilo pa je čak i prestao streamati jedno vrijeme, no ubrzo se vratio s porukom svima da će bilo kakvi negativni komentari rezultirati blokiranjem autora komentara.

 

 

Iako je naglasio kako su prikupili i više nego dovoljno novca za liječenje svog oca, donacije i dalje pristižu. Tako će dio novca ovaj 13-godišnjak iskoristiti za stvaranje "zalihe za crne dane", a dio potrošiti na računalnu opremu kako bi mogao još bolje streamati.

Čini se kako igranje videoigara poput Fortnitea i nije baš tako loše kao što neki misle.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti