Princ Harry: Djeca ne bi smjela igrati Fortnite, to nije dobro za njih

Stvorena je kako bi vas zadržala ispred računala što je dulje moguće. To je neodgovorno, rekao je princ Harry.

Martina Čizmić | 05.04.2019. / 08:47

Princ Harry (Foto: Getty Images)
Princ Harry (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Britanski princ Harry trebao bi ovih dana postati otac, no već je ozbiljno zagazio u ulogu oca. Barem kad su videoigre u pitanju.

Govoreći na konferenciji o mentalnom zdravlju u Londonu, princ Harry, koji je veoma aktivan u borbi protiv stigmatiziranja mentalnih bolesti, obrušio se na popularnu videoigru Fortnite.

Istaknuo je kako je ta videoigra neodgovorna i ne bi smjela biti dopuštena.

Videoigra poput Fortnitea, na primjer, može biti loša za djecu. Fortnite ne bi smio biti dopušten. Kakve su prednosti takve igre u vašem kućanstvu?, upitao je.

Britanski princ uvjeren je kako je igra, koja ima više od 250 milijuna igrača diljem svijeta, stvorena kako bi bila zarazna i stvorila ovisnost.

Stvorena je kako bi vas zadržala ispred računala što je dulje moguće. To je neodgovorno, rekao je princ Harry.

Videoigre (Foto: Getty Images) Očajni roditelji djecu šalju na odvikavanje: Ova je igra "poput heroina"!

No nisu samo videoigre "pošast" modernog društva koju princ Harry osuđuje. Na udaru su mu se našle i društvene mreže. Iste one na kojima se pojavljuje i on sam, ali i njegova obitelj.

Društvene mreže postale su veći problem od droge i alkohola. Možda čak i opasnije jer se smatraju nečim normalnim i jer ne postoje neka ograničenja, upozorio je princ Harry.

Zanimljivo, princ Harry i njegova supruga upravo su na društvenim mrežama oborili rekorde. Njihov profil na Instagramu @sussexroyal ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao profil koji je prikupio najviše pratitelja u najkraćem vremenu. Bilo im je potrebno samo šest sati da dođu do milijun pratitelja, a brojka samo raste.

Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) Nitko im nije ravan: Meghan Markle i princ Harry srušili Guinnessov rekord

Tko zna, možda s dolaskom kraljevske bebe i Harry promijeni svoj stav prema videoigrama. A možda i ne.
 

Izvor: Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti