Britanski princ Harry trebao bi ovih dana postati otac, no već je ozbiljno zagazio u ulogu oca. Barem kad su videoigre u pitanju.

Govoreći na konferenciji o mentalnom zdravlju u Londonu, princ Harry, koji je veoma aktivan u borbi protiv stigmatiziranja mentalnih bolesti, obrušio se na popularnu videoigru Fortnite.

Istaknuo je kako je ta videoigra neodgovorna i ne bi smjela biti dopuštena.

Videoigra poput Fortnitea, na primjer, može biti loša za djecu. Fortnite ne bi smio biti dopušten. Kakve su prednosti takve igre u vašem kućanstvu?, upitao je.

Britanski princ uvjeren je kako je igra, koja ima više od 250 milijuna igrača diljem svijeta, stvorena kako bi bila zarazna i stvorila ovisnost.

Stvorena je kako bi vas zadržala ispred računala što je dulje moguće. To je neodgovorno, rekao je princ Harry.

Videoigre (Foto: Getty Images) Očajni roditelji djecu šalju na odvikavanje: Ova je igra "poput heroina"!

No nisu samo videoigre "pošast" modernog društva koju princ Harry osuđuje. Na udaru su mu se našle i društvene mreže. Iste one na kojima se pojavljuje i on sam, ali i njegova obitelj.

Društvene mreže postale su veći problem od droge i alkohola. Možda čak i opasnije jer se smatraju nečim normalnim i jer ne postoje neka ograničenja, upozorio je princ Harry.

Zanimljivo, princ Harry i njegova supruga upravo su na društvenim mrežama oborili rekorde. Njihov profil na Instagramu @sussexroyal ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao profil koji je prikupio najviše pratitelja u najkraćem vremenu. Bilo im je potrebno samo šest sati da dođu do milijun pratitelja, a brojka samo raste.

Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) Nitko im nije ravan: Meghan Markle i princ Harry srušili Guinnessov rekord

Tko zna, možda s dolaskom kraljevske bebe i Harry promijeni svoj stav prema videoigrama. A možda i ne.
 

Izvor: Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju