Procurile fotografije iz Samsunga: Ovo želimo u novim top-modelima Galaxyja!

Samsung trenutačno razvija bateriju kapaciteta čak 6000 mAh – navodno bi se trebala pojaviti u modelu M20S, a nadamo se kako će je južnokorejska kompanija ugraditi i u top-modele Galaxyja S i Notea.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.08.2019. / 09:29

Samsung Galaxy S10 (Foto: Samsung)

Najveći noviteti na mobilnom tržištu koje su kompanije predstavile posljednjih godina odnose se na novi dizajn telefona u kojem sada ekran zauzima prostor od ruba do ruba, kao i na različita rješenja s kojim je takav dizajn postignut – "zub", pop-up kamera, klizni mehanizam itd. Velik napredak postignut je i s kamerama koje su sve bolje i mogu snimati fantastične fotografije i u uvjetima lošeg osvjetljenja, a predstavljeni su i novi oblici biometrike poput otključavanja telefona pogledom i senzorom za otiske prstiju implementiranim u ekran.

Isprobali smo Galaxy Note 10 Isprobali smo Samsung Galaxy Note 10 – uređaj koji ima snagu laptopa, a stane na dlan

No usprkos velikom ulaganju kompanija u istraživanje i razvoj, do danas nije riješen jedan od najvećih, ako ne i najveći problem za većinu korisnika pametnih telefona – (pre)kratko trajanje baterije. Iako danas postoje uređaji s kojima, uz konzervativnije korištenje, možemo izdržati čak i dva dana prije nego što ih povežemo s punjačem, činjenica je da većina telefona jedva izdrži jedan cijeli dan, što i nije čudo s obzirom na to koliko prosječni korisnici dnevno sati provedu s mobitelima u ruci.

U Samsungu taj problem pokušavaju riješiti razvojem baterija velikog kapaciteta te su se na internetu pojavile fotografije baterije čiji kapacitet iznosi čak 6000 mAh. Kako prenose na stranici Trusted Reviews, prvi telefon koji bi Samsung mogao predstaviti, a koji će imati tu bateriju bit će M20S. Riječ je o nasljedniku modela srednje kategorije M20 koji je predstavljen početkom ove godine te kapacitet njegove baterije iznosi 5000 mAh.

Samsung 12GB LPDDR5 memorijski čipovi Samsung kreće u proizvodnju memorije prilagođene umjetnoj inteligenciji i 5G-u

Nedavno predstavljeni Galaxy Note 10 Plus s dijagonalom ekrana od čak 6,8 inča dolazi s baterijom kapaciteta 4500 mAh pa se možemo nadati da bi Samsung sljedeće godine mogao implementirati novu bateriju u svoje flagship modele iz serija Galaxy S i Galaxy Note, što bi sigurno oduševilo ljubitelje južnokorejske kompanije.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti