Samsung je početkom prošle godine s modelom Galaxy Fold predstavio potpuno novu kategoriju mobilnih uređaja. Iako start nije bio onakav kakvom su se nadali jer su, nakon problema s testnim primjercima, morali odgoditi početak prodaje kako bi usavršili telefon, već drugi model Galaxy Z Flip pokazao je koliki je potencijal savitljivih pametnih telefona. Inženjeri kompanije već neko vrijeme rade na nasljedniku Folda te njegovo predstavljanje možemo očekivati uskoro.

Samsung Z Flip - 5 Samsung radi na novom fleksibilnom mobitelu, no to će biti dva koraka naprijed i jedan unazad

Osim o opcijama novog telefona, u posljednje vrijeme kruže glasine i oko njegova imena te se, čini se, neće prodavati kao Galaxy Fold 2. Još početkom godine Samsung je odredio kako će se telefoni sa savitljivim ekranima prodavati pod brandom Galaxy Z. Nasljednik Folda tako vjerojatno neće biti Galaxy Fold 2, već Galaxy Z Fold 2.

Iz južnokorejske kompanije kažu kako slovo "Z" intuitivno komunicira ideju savijanja, dajući dinamičan i mladenački osjećajTakođer, na svojim internetskim stranicama prebacili su Fold u novu kategoriju Galaxy Z u kojoj će se nalaziti savitljivi telefoni.

Puno više od imena, ljubitelje kompanije zanimaju opcije koje će imati nasljednik Folda te koliko će stajati. Dosadašnje informacije govore o većim ekranima pa tako, kada se otvori, dijagonala ekrana trebala bi iznositi 7,7 inča, a očekujemo i veću dijagonalu prednjeg ekrana. Pokretat će ga, naravno, posljednja verzija Qualcommova Snapdragona te će imati i podršku za 5G.

Slika nije dostupna Samsung priprema najjeftiniji savitljivi smartphone

Što se datuma predstavljanja tiče i cijene, glasine su različite. Prema nekima, novi Fold možemo očekivati već početkom kolovoza s novom generacijom Notea, dok druge glasine govore da će Samsung predstaviti Fold 2 nekoliko mjeseci kasnije te bi, navodno, mogao biti skuplji.

Izvor: SamMobile

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju