Procurili Muskovi mailovi: Ako menadžeri ne poslušaju njegove upute, dobit će otkaz

Dok se jedan mail odnosni na slušanje glazbe u tvornici, u drugom je mailu jasno objasnio što menadžeri trebaju napraviti kada im pošalje mail s nekom odlukom.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.11.2021. / 08:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U javnost su procurila dva maila koje je Elon Musk prošlog mjeseca poslao svojim zaposlenicima, a u kojima govori o slušanju glazbe u tvornici, ali i načinu na koji se viši menadžment treba odnositi prema njegovim uputama i odlukama. Mailovi su poslani nakon što je Tesla objavila rekordne rezultate za treći kvartal, ostvarene u situaciji kada gotovo sve automobilske kompanije imaju problema s nestašicom čipova i proizvodnjom vozila.

Slika nije dostupna Budi volja Twitterova: Musk održao riječ i prodao 10 posto svojih dionica Tesle

U prvom mailu Musk je napisao kako podržava slušanje glazbe u tvornici, kao i sve ostale sitnice koje radnicima mogu pomoći u većem uživanju u radu. Pokazao je palac gore svima koji žele nositi slušalice, no tako da slušalicu imaju samo u jednom uhu, kako bi s drugim uhom mogli slušati sve obavijesti vezane uz sigurnost. Također, nema ništa protiv niti glazbe iz zvučnika u tvornici, no samo ako se radnici prije dogovore oko izbora glazbe.

Također, pozvao je sve zaposlenika da mu se jave ako imaju neke druge ideje o načinima na koji mogu popraviti njihov dan jer mu je “iznimno stalo” da se radnici vesele dolascima na radno mjesto.

U drugom je mailu, koji je uputio menadžerima, jasno dao do znanja kako trebaju postupiti kada im on pošalje svoje upute i kako se prema njima treba odnositi. Tri su načina na koji trebaju postupiti, a ako ne naprave ništa od toga, od menadžera će se zatražiti da odmah odstupe.

Slika nije dostupna Investitori vjeruju da bi ova kompanija mogla biti nova Tesla

Prva stvar koju mogu napraviti kad im Musk pošalje mail s direktnim uputama jest poslati mu mail u kojem će mu objasniti zašto je u krivu: Ponekad, u potpunosti sam u krivu. Druga stvar jest, u slučaju da je mail napisan dvosmisleno ili nejasno, trebaju zatražiti dodatno objašnjenje, a treća stvar jest da naprave to što je od njih zatražio.

Ako do toga ne dođe, dobit će otkaz.

Izvor: CNBC

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti