Procurili Muskovi planovi za Twitter, zaposlenicima se neće svidjeti

Elon Musk s bankama je podijelio planove o svojoj viziji budućnosti Twittera koji, među inim, uključuju i otkaze.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.04.2022. / 08:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je Elon Musk dogovorio preuzimanje Twittera, postavlja se pitanje što možemo očekivati od ove društvene mreže u budućnosti. Njegove prvotne najave o slobodi govora i algoritmu otvorenog koda prilično su općenite te se zaposlenici kompanije, kao i analitičari pitaju koji će biti njegovi prvi konkretni potezi.

Muskova kupnja Twittera udarna vijest Svi bruje o Muskovoj uspješnoj kupnji Twittera, no što o tome kažu zaposlenici te tvrtke?

Zahvaljujući informacijama koje su ovaj tjedan objavljene u medijima, sada znamo malo više o tim planovima. Naime, kako bi osigurao financiranje tako velikog preuzimanja teškog čak 44 milijarde dolara, Musk treba pomoć banaka te je njegova komunikacija s financijskim institucijama otkrila neke njegove poteze koje namjerava napraviti s Twitterom.

Među inim, spominje i novog izvršnog direktora tvrtke - Parag Agrawal koji je nedavno preuzeo tu poziciju na njoj će ostati sve dok se prodaja u potpunosti ne zaključi, a nakon toga na njegovo će mjesto sjesti nova osoba. Musk navodno zna tko će biti nova najvažnija osoba ove mreže, no te informacije ipak nije podijelio s bankama.

Također, najavio je i smanjenja plaća za članove odbora i direktore, a ono što se sigurno neće svidjeti zaposlenicima tvrtke jest da bi u sklopu tog rezanja troškova razmišlja i o - otkazima. Do njih ipak neće doći dok se akvizicija ne dovrši i Musk bi tek nakon toga trebao krenuti u akciju. Koliko bi ljudi moglo ostati bez posla i u kojim odjelima, nije poznato.

Što se ostalih stvari koje namjerava promijeniti u Twitteru tiče, najavio je nove opcije s kojima želi povećati prihode, a koji uključuju i nove načine zarade od tvitova koji sadrže važne informacije i onih koji postanu viralni. Za citate i ubacivanje takvih tvitova na internetske stranice trećih strana, plaćala bi se provizija. Musk je spomenuo i kako je Twitteru potreban veći angažman poznatih osoba i influencera na toj mreži.

Slika nije dostupna Što će biti s Twitterom kad Musk preuzme kontrolu? “Ne znamo smjer u kojem će se platforma razvijati”

Osim novaca od banaka, ako želi postati vlasnikom te društvene mreže, Musk će morati platiti dio iznosa od 44 milijarde dolara vlastitim novcem te je, od najave preuzimanja Twittera, već prodao Tesline dionice u vrijednosti od oko 8,5 milijardi dolara.

Izvor: Reuters
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti