Što će biti s Twitterom kad Musk preuzme kontrolu? “Ne znamo smjer u kojem će se platforma razvijati”

Iz Twittera su rekli “da”, prihvatili su Muskovu ponudu tešku 44 milijarde dolara, čime počinje potpuno novo razdoblje za ovu društvenu mrežu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.04.2022. / 08:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako se još prije nekoliko dana činilo kako neće biti ništa od Muskova preuzimanja Twittera, dogovor je jučer ipak postignut i najbogatijeg čovjeka na svijetu ova će avantura stajati čak 44 milijarde dolara. Posao bi trebao biti zaključen do kraja godine i bit će zanimljivo vidjeti što će se tada dogoditi s Twitterom.

Slika nije dostupna Borci za ljudska prava zabrinuti zbog govora mržnje nakon što je Musk kupio Twitter

Musk je posebno naglasio kako želi da Twitter postane platforma za slobodu govora te da ga želi poboljšati novim značajkama i algoritmima otvorenog koda te povećati povjerenje ljudi u tu mrežu. Kako će to izgledati u praksi, odnosno što će konkretno napraviti, nije poznato.

O tome je jučer govorio i još uvijek aktualni izvršni direktor Twittera Parag Agrawal koji je na toj poziciji krajem prošle godine zamijenio Jacka Dorseya. Niti on ne zna Muskove planove, a jedino čime je umirio zaposlenike jest izjavom da, barem trenutačno, otkazi nisu planirani. Što se njegove pozicije tiče, rekao je kako ostaje CEO do službenog zaključenja posla, a što će onda biti i tko će preuzeti palicu glavne osobe kompanije, također nije poznato.

Uistinu postoji neizvjesnost o tome što će se dogoditi jednom kada se zaključi posao, rekao je Agrawal zaposlenicima, a nije imao odgovor niti na pitanje o budućnosti kompanije pod Muskom: Jednom kada se zaključio posao, ne znamo smjer u kojem će se platforma razvijati.

Jedna od zanimljivosti oko budućnosti Twittera tiče se i bivšeg predsjednika SAD-a Trumpa koji je izbačen s te platforme. Dok Musk ne preuzme kontrolu, njemu će i dalje biti zabranjeno korištenje Twittera, no uz Muskovo inzistiranje na slobodi govora, ponovno bi mogao dobiti pristup mreži.

Slika nije dostupna “Početak kraja Twittera kao javne kompanije”: Hoće li Upravni odbor ipak prihvatiti Muskovu ponudu?

Ipak, nakon svega što je prošao s tom društvenom mrežom, Trump kaže da se ne želi vraćati na Twitter, već da će koristiti svoj Truth Social.

Komentari i očekivanja oko novog razdoblja Twittera su različiti - možemo pročitati razne kritike, ali i pohvale, odnosno optimizam oko budućnosti te mreže i možemo se samo nadati kako će Twitter od sljedeće godine zaista postati još bolja i naprednija platforma.

Izvor: The Verge

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti