Elon Musk je u ponedjeljak kupio Twitter za 44 milijarde dolara, objavili su iz te tvrtke.

Prema uvjetima ugovora, dioničari će dobiti 54,20 dolara u gotovini za svaku dionicu Twittera koju posjeduju, što odgovara Muskovoj izvornoj ponudi i označava 38 posto premije u odnosu na cijenu dionice dan prije nego što je Musk otkrio svoj udio u tvrtki, piše CNN.

Ugovorom je glavni izvršni direktor Tesle dobio tvrtku s 217 milijuna korisnika i utjecajnu ulogu u oblikovanju političke i medijske agende s obje strane Atlantika.

Nakon ugovorenog posla, oglasio se i sam Musk na Twitteru. "Želim učiniti Twitter boljim nego ikad, poboljšati ga novim značajkama, s algoritmima otvorenog koda, povećati povjerenje, pobijediti spam botove i provjeriti autentičnosti svih ljudi. Twitter ima
ogroman potencijal - radujem se", objavio je Musk.

Zakon o digitalnim uslugama, ilustracija EU odobrio povijesni zakon: Tehnološki divovi bit će odgovorni za objavu ilegalnog sadržaja na njihovim platformama

"Nadam se da će i moji najgori kritičari ostati na Twitteru, jer to znači sloboda govora", objavio je ranije u ponedjeljak Musk na svom Twitter profilu.

"Uložio sam u Twitter jer vjerujem u njegov potencijal da bude platforma za slobodu govora diljem svijeta i vjerujem da je sloboda govora društveni imperativ funkcionalne demokracije", rekao je Musk u pismu ponude Twitteru.

Očekuje se da će posao biti zaključen ove godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju