Golem posao! Elon Musk kupio Twitter za čak 44 milijarde dolara

Twitter je prihvatio ponudu Elona Muska da preuzme tvrtku, dajući najbogatijem čovjeku na svijetu kontrolu nad utjecajnom mrežom društvenih medija.

S. Ke. | 25.04.2022. / 21:10

Elon Musk je u ponedjeljak kupio Twitter za 44 milijarde dolara, objavili su iz te tvrtke.

Prema uvjetima ugovora, dioničari će dobiti 54,20 dolara u gotovini za svaku dionicu Twittera koju posjeduju, što odgovara Muskovoj izvornoj ponudi i označava 38 posto premije u odnosu na cijenu dionice dan prije nego što je Musk otkrio svoj udio u tvrtki, piše CNN.

Ugovorom je glavni izvršni direktor Tesle dobio tvrtku s 217 milijuna korisnika i utjecajnu ulogu u oblikovanju političke i medijske agende s obje strane Atlantika.

Nakon ugovorenog posla, oglasio se i sam Musk na Twitteru. "Želim učiniti Twitter boljim nego ikad, poboljšati ga novim značajkama, s algoritmima otvorenog koda, povećati povjerenje, pobijediti spam botove i provjeriti autentičnosti svih ljudi. Twitter ima
ogroman potencijal - radujem se", objavio je Musk.

Zakon o digitalnim uslugama, ilustracija EU odobrio povijesni zakon: Tehnološki divovi bit će odgovorni za objavu ilegalnog sadržaja na njihovim platformama

"Nadam se da će i moji najgori kritičari ostati na Twitteru, jer to znači sloboda govora", objavio je ranije u ponedjeljak Musk na svom Twitter profilu.

"Uložio sam u Twitter jer vjerujem u njegov potencijal da bude platforma za slobodu govora diljem svijeta i vjerujem da je sloboda govora društveni imperativ funkcionalne demokracije", rekao je Musk u pismu ponude Twitteru.

Očekuje se da će posao biti zaključen ove godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti