Projekt budućeg Centra gaming industrije nominiran za nagradu Emerging Europe Awards

Centar gaminga u nominaciji se opisuje kao projekt u nastajanju, no da su on i Sisačko-moslavačka županija dokaz kako se neka industrijska grana može stvoriti iz nule i uspješno razviti što je do sad vidljivo na primjeru gaming inkubatora PISMO.

Martina Čizmić | 02.05.2023. / 13:18

Inkubator PISMO u Novskoj (Foto: Inkubator PISMO)

Ekipa iz PISMO gaming inkubatora već je pokazala da radi izvanredne stvari ne samo na razini Hrvatske, nego i šire. A sad su dobili još jedno priznanje za svoj rad. 

Naime, projekt budućeg Centra gaming industrije u Sisačko-moslavačkoj županiji, našao se nominiran u kategoriji "Inclusive Entrepreneurship Initiative of the Year", u sklopu nagrade Emerging Europe Awards. Ta se nagrada svake godine dodjeljuje regionalnim postignućima u održivosti, inovacijama i poduzetništvu od strane Emerging Europe programa.  Glasovanje je u tijeku, a prema dosadašnjim glasovima sisački je projekt u top 3.

Centar gaming industrije obuhvaća veliki kampus sa akceleratorom gaming industrije, zgradom fakulteta, studentskim domom i svim ostalim popratnim sportskim sadržajima, te e-sport arenom i poduzetničkim inkubatorom, a sve namijenjeno razvoju gaming industrije! Lokacija na kojoj će se nalaziti poduzetnička je zona Novska, a zdanje će mu se prostirati na 8 tisuća kvadrata i vrijedno je 50 milijuna eura za koje financiranje dolazi iz fonda pravedne tranzicije. S obzirom na uspjehe koje niže najbrže rastući hrvatski poduzetnički inkubator sa svojih 70 startupova i brojnim projektima, vjerujemo da ovu nagradu možemo osvojiti!, poručili su iz gaming inkubatora PISMO powered by A1.

7. generacija game developera PISMO inkubatora Inkubator PISMO postao rasadnik game developera u Hrvatskoj

Centar gaminga u nominaciji se opisuje kao projekt u nastajanju, no da su on i Sisačko-moslavačka županija dokaz kako se neka industrijska grana može stvoriti iz nule i uspješno razviti što je do sad vidljivo na primjeru gaming inkubatora PISMO.

Mi smo u visokoj fazi projektiranja centra gaming industrije. Lokacijsku dozvolu ishodovali smo u prosincu prošle godine, a zahtjev za prvu od pet građevinskih dozvola projektanti predaju ovih dana i zato nas iznimno veseli vijest da smo nominirani za ovu prestižnu nagradu i to u kategoriji projekata koji predstavljaju budućnost Europe. Sad nam i javnost treba malo pomoći u glasovima, pa da i ovu nagradu donesemo u Hrvatsku!, izjavila je ravnateljica Regionalnog koordinatora SMŽ Andreja Šeperac.

Glasovati možete na linku (pitanje 13., odgovor 2. je Centar gaming industrije SMŽ).

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti