Ekipa iz PISMO gaming inkubatora već je pokazala da radi izvanredne stvari ne samo na razini Hrvatske, nego i šire. A sad su dobili još jedno priznanje za svoj rad. 

Naime, projekt budućeg Centra gaming industrije u Sisačko-moslavačkoj županiji, našao se nominiran u kategoriji "Inclusive Entrepreneurship Initiative of the Year", u sklopu nagrade Emerging Europe Awards. Ta se nagrada svake godine dodjeljuje regionalnim postignućima u održivosti, inovacijama i poduzetništvu od strane Emerging Europe programa.  Glasovanje je u tijeku, a prema dosadašnjim glasovima sisački je projekt u top 3.

Centar gaming industrije obuhvaća veliki kampus sa akceleratorom gaming industrije, zgradom fakulteta, studentskim domom i svim ostalim popratnim sportskim sadržajima, te e-sport arenom i poduzetničkim inkubatorom, a sve namijenjeno razvoju gaming industrije! Lokacija na kojoj će se nalaziti poduzetnička je zona Novska, a zdanje će mu se prostirati na 8 tisuća kvadrata i vrijedno je 50 milijuna eura za koje financiranje dolazi iz fonda pravedne tranzicije. S obzirom na uspjehe koje niže najbrže rastući hrvatski poduzetnički inkubator sa svojih 70 startupova i brojnim projektima, vjerujemo da ovu nagradu možemo osvojiti!, poručili su iz gaming inkubatora PISMO powered by A1.

7. generacija game developera PISMO inkubatora Inkubator PISMO postao rasadnik game developera u Hrvatskoj

Centar gaminga u nominaciji se opisuje kao projekt u nastajanju, no da su on i Sisačko-moslavačka županija dokaz kako se neka industrijska grana može stvoriti iz nule i uspješno razviti što je do sad vidljivo na primjeru gaming inkubatora PISMO.

Mi smo u visokoj fazi projektiranja centra gaming industrije. Lokacijsku dozvolu ishodovali smo u prosincu prošle godine, a zahtjev za prvu od pet građevinskih dozvola projektanti predaju ovih dana i zato nas iznimno veseli vijest da smo nominirani za ovu prestižnu nagradu i to u kategoriji projekata koji predstavljaju budućnost Europe. Sad nam i javnost treba malo pomoći u glasovima, pa da i ovu nagradu donesemo u Hrvatsku!, izjavila je ravnateljica Regionalnog koordinatora SMŽ Andreja Šeperac.

Glasovati možete na linku (pitanje 13., odgovor 2. je Centar gaming industrije SMŽ).

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju